Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

'Salvem Radio Liberty': Terrenys costaners d'alt valor natural i paisatgístic amenaçats per l'especulació

Pals (Baix Empordà)

Pals (Baix Empordà) / Jordi Ribot Punti/ClickArtFoto

Salvem Radio Liberty és una petició ciutadana promoguda des de la Plataforma Salvem la Platja de Pals que s'oposa al Pla d'Ordenació Urbana Municipal, POUM que preveu edificar 142.064 m2 per a construir 1.517 habitatges de segona residència traslladant els espais verds a nous sectors allunyats del mar.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Radio Liberty va ser una emissora de ràdio promoguda pel govern dels EEUU durant la Guerra Freda que elaborava els programes als EEUU i els emetia des de la platja de Pals als països comunistes. L'objectiu, a llarg termini, era fer caure el règim comunista. Després de la caiguda del mur de Berlín, l'estació de ràdio va cessar la seva activitat, el 2001, i les antenes de ràdio van ser eliminades el 2006. 

L'Estació se situa en una parcel·la de terreny de 33 hectàrees situada a primera línia de mar que va ser comprada a un particular pel govern de Franco, i la titularitat en l'actualitat dels terrenys és del ministeri espanyol de Medi Ambient, el qual ha cedit la gestió a la Generalitat de Catalunya. Actualment, la instal·lació presenta un estat decadent amb un futur incert i l'amenaça que una inversió privada, la Fundació Mar, pugui especular amb la instal·lació, privatitzant el seu ús per al seu benefici amb l'impacte de 250.000 visites anuals en un lloc únic i molt fràgil en la Costa Brava.

Des de Salvem Radio Liberty - Salvem la Platja de Pals s'insta a la Generalitat de Catalunya que planifiqui i protegeixi, des del Conservatori del Litoral, l'organisme del Govern responsable de planificar, comprar i protegir terrenys costaners d'alt valor natural i paisatgístic amenaçats per la construcció d'habitatges o altres tipus d'edificis, com els terrenys de l'antiga estació de Radio Liberty a Pals, on en cap cas s'hi hauria de fer un equipament destinat a un flux massiu de visitants -ni tan sols en el cas d'un equipament ambiental vinculat en la Reserva de la Biosfera-.

L'objectiu és la recuperació d'un hàbitat d'interès prioritari i comunitari.

Participaciones de loslectores

Másdebates