Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

El risc d'afavorir la xenofòbia volent perjudicar l'independentisme

Protesta frente a la cárcel de Lledoners, donde están en prisión preventiva los líderes y políticos independentistas procesados por rebelión.

Protesta frente a la cárcel de Lledoners, donde están en prisión preventiva los líderes y políticos independentistas procesados por rebelión. / JOSEP LAGO (AFP)

Raons de disconformitat envers a les gestions del diferents governs, a la comunitat andalusa, no li manquen, com tampoc a la resta de les comunitats i nacions de l’estat; atès que la corrupció ha estat generalitzada arreu. Però la davallada de participació del cens electoral en els passats comicis andalusos no es pot entendre des de cap angle polític. 

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Que els resultats difereixin de manera tan catastròfica entre les eleccions de l'any 2015 i el 2018 és preocupant, com també incomprensible, perquè en el cas que s’hagi volgut castigar al partit majoritari andalús, deixant d’anar a votar, crec que ells mateixos s’han tirat la terra a sobre. Espero que els que no varen aprofitar per exercir el seu dret a votar sàpiguen callar i acceptar allò que ells han creat, i en els propers comicis rectificar, que diuen que es de savis.

És alarmant escoltar als extremistes ultradretans fent ostentació d’una xenofòbia que tant havia costat d’erradicar, i valors que es volen erradicar que tant ha costat d’aconseguir. Els abstencionistes andalusos de ben segur que molts tenen familiars independentistes i socialistes a Catalunya, han pensat en el mal que els poden haver fet?

Crec que aquesta reflexió, podria ser un referent per tots els catalans d’arreu, i principalment per tots els de Catalunya, (perquè a Espanya també n’hi ha de catalans), que amb l’intenció de perjudicat l’independentisme, podrien afavorir la xenofòbia.

Catalunya no pot recular ni un pam. Ens han fet massa mal per tornar a la submissió; els polítics empresonats i els exiliats pel seu pensament no ho perdonarien mai que el seu suplici i sacrifici no hagués servit de res.

Participaciones de loslectores

Másdebates