Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"El retorn a la feina després d'haver patit un càncer ha de ser progressiu, adaptat i legislat"

Las oficinas de una de las empresas tecnológicas que operan en Barcelona, Dynatrace, en una imagen de archivo.

Las oficinas de una de las empresas tecnológicas que operan en Barcelona, Dynatrace, en una imagen de archivo.

Les xifres actuals del càncer al món ens estan demostrant que, gràcies a la inversió en recerca, la supervivència augmenta i ja podem parlar del càncer com una malaltia que tendeix a la cronificació. Això implica que, a més d’atendre les persones que estan passant per un tractament de càncer o que acaben de rebre el diagnòstic, també hem de garantir el benestar i la igualtat de drets per aquestes persones que l’han superat o cronificat.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

El retorn a la feina després del càncer és una de les assignatures pendents que cal abordar de manera integral. Per a les persones amb càncer, treballar és positiu i dona sentit a les seves vides. A més, tornar a la feina després del tractament oncològic els suposa un necessari retorn a la quotidianitat i, per a molts, els és imprescindible per viure.

Però cal que aquest retorn al lloc de treball sigui progressiu i adaptat a aquesta nova etapa de les persones amb càncer. És per això que les entitats que treballem per a la millora de la qualitat de vida de les persones amb càncer i les seves famílies demanem a les administracions una llei que reguli el retorn progressiu d’aquest col·lectiu a la feina sense que això els suposi una reducció salarial. D’altra banda, cal acompanyar i fer pedagogia perquè les empreses gestionin de forma eficient els casos de càncer que puguin aparèixer dins les mateixes organitzacions.

En la segona edició de la jornada "Celebra la vida després del càncer", que hem organitzat aquest passat 25 de novembre, hem constatat que cal continuar treballant per aconseguir la igualtat de drets de les persones amb càncer amb els de la resta de la societat.

Participaciones de loslectores

Másdebates