23 sep 2020

Ir a contenido

Rèplica a la carta "La meva mare ha donat positiu de covid i a l'hospital de Palamòs no la volen"

Lola Bosch - Responsable d'Atenció al Ciutadà i Comunicació

Urgencias del Hospital de Palamós.

Urgencias del Hospital de Palamós. / Wikipedia

En relació a la carta "La meva mare ha donat positiu de covid i a l'hospital de Palamòs no la volen"  informem que els pacients que venen als serveis d’urgències, ja sigui de l’Hospital de Palamós o dels centres d’atenció primària del Baix Empordà, amb clínica sospitosa de covid-19, se’ls fa una exploració, la prova PCR. A l’hospital a més a més es fan les proves complementàries -analítica i radiografia- que permeten saber si el pacient requereix d’un ingrés hospitalari. En el cas que els resultats de les proves siguin normals, es remet al pacient al domicili i l’atenció primària en fa seguiment mèdic telefònic.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

L’Hospital de Palamós envia les mostres de PCR a l’Hospital Trueta -igual que els altres hospitals de la comarca de Girona- i per això hi ha una demora en els resultats de les proves PCR d’entre 2 i 7 dies. Mentre no es disposa del resultat de la PCR del cas sospitós, s’informa als convivents que han de prendre el màxim de mesures possibles; però no se’ls aïlla ni se’ls fa PCR fins a saber el resultat de la PCR del cas sospitós.

Els nostres centres apliquen els protocols d’actuació del Departament de Salut, i partir del 7 d’agost, aquests indiquen que s’ha de fer PCR a tots els contactes estrets de casos positius -recordar que un contacte estret és l’exposició durant més de 15 minuts sense mascareta i sense mantenir la distància de seguretat de 2 metres-. També informem a la senyora Magda Ferreres, que podem revisar les actuacions mèdiques en l’atenció prestada a la seva mare, si ens escriu a atencioalciutada@ssibe.cat o bé a través del nostre web www.ssibe.cat.

Participaciones de loslectores

Másdebates