Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Per què la masculinitat és tan fràgil?

Un hombre de negocios con los brazos cruzados.

Un hombre de negocios con los brazos cruzados. / 123RF

La masculinitat és una construcció social que s'associa a persones predefinides com a homes i es considera part de la personalitat i essència d'aquestes. Tanmateix, tot i que el terme pot ser sinònim de coratge, virilitat i força, per què és tan fràgil?

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

En intentar fer als homes forts sota la premissa d'ocultar les emocions que els fan humans, creixen amb por cap a la feminitat. Sentiments com la por, l'angoixa, la debilitat o la inseguretat s'amaguen perquè els converteixen en persones vulnerables. Fins i tot s'ha conduït a un terreny encara més superflu en què vestir amb peces de color rosa, dir que un altre noi és guapo o fer-li un petó a un amic, són accions que trenquen amb els patrons de comportament comunament associats al gènere masculí.

L'errada està a tractar d'apartar la feminitat de l'home, perquè tot ésser compta amb dues parts. I pensar que actuar com una dona et fa menys home, és un símptoma de la societat masclista i per tant homòfoba en què vivim.

Participaciones de loslectores

Másdebates