Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

El partidisme i el tacticisme dels polítics disparen el desencís

El meu pare i el meu sogre eren molt culers. D'aquells que quan  l'equip no jugava amb la deguda dignitat, afirmaven amb rotunditat: "Esteu matant l'afició, una sentència que sobretot volia expressar el cansament i el desencís majúscul amb allò que estava passant al  terreny de joc.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Malauradament, ja fa temps que Mas, Rajoy, Junqueras, BañosCDC,  PP, ERC, CUP, Junts pel Sí, ANC, Òmnium... estan matant l'afició  tots ells amb els seus ensomnis i alguns d'ells amb la seva manca de dignitat.

Els uns creuen que només aplicant les lleis i traient Mas de la  presidència el suflé baixarà, sense voler adonar-se'n que  l'independentisme ha vingut per quedar-se -amb major o menor  intensitat segons els esdeveniments-, que ja no serà mai més ni  residual ni conjuntural, sinó estructural. La seva capacitat de crear  nous suflés quan per la raó que sigui es desonfla un és certament inqüestionable.

L'independentisme, de la seva banda, faria bé d'adonar-se'n que la  independència no és possible en les condicions actuals, i menys encara  la ruptura exprés en 18 mesos. L'engany massiu que estem vivint  des de fa temps porta a la frustració, al desencís de molta gent que,  de bona fe, s'ha cregut allò que alguns els han venut com a veritat  de la bona: "farem la independència en 18 mesos",  "tindrem recolzament de les institucions internacionals",  "Europa ens obrirà les seves portes de bat a bat",  "només obeirem les lleis catalanes"... Molts veuen  aquests dies que allò que se'ls han venut és simplement un holograma.  Només cal escoltar Francesc Homs.

Els uns i els altres estan matant l'afició. Però no només la de  molts incondicionals, sinó també la dels que creiem que les  institucions democràtiques (espanyoles, catalanes i europees) no són  coses amb les que es pugui jugar o frivolitzar perquè són, ni més ni  menys, que la base principal de la nostra seguretat democràtica, la  única a la que els ciutadans podem aferrar-nos en temps de tribulacions.

El president Tarradellas va dir que en política és podia fer gairebé  tot, menys el ridícul. Doncs això. Si us plau, deixin de fer el  ridícul. Deixin de matar l'afició. No tenen cap dret. 

Participaciones de loslectores

Másdebates