07 jul 2020

Ir a contenido

La investidura de Sánchez, a les mans dels partits regionals

Marc Orquin Ribalta

Sánchez e Iglesias, antes de firmar el preacuerdo de Gobierno, el 12 de noviembre.

Sánchez e Iglesias, antes de firmar el preacuerdo de Gobierno, el 12 de noviembre. / REUTERS / SERGIO PÉREZ

L'inesperat pacte que Pablo Iglesias i Pedro Sánchez han firmat recentment ens ha deixat a tots descol·locats. No esperàvem que després de mesos sense moure cap fitxa tindríem, en tan sols dos dies després de les eleccions, notícies d'un pacte per la investidura. Ara bé, si és veritat que la possibilitat d'un nou govern està més a prop, això no vol dir que no es pugui descartar la possibilitat d'unes noves eleccions: s'ha de recordar que amb els vots d'Unides Podemos, Pedro Sánchez no en té prou

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

Hi ha alguns partits que podem descartar directament el seu possible suport: és evident que el PP i Vox s'oposaran radicalment a la investidura de Sánchez i, tot i que el PSOE i Ciudadanos han pactat en el passat, és improbable que el partit taronja vulgui tenir res a veure amb Podem. 

Així doncs, és a les mans dels partits regionals la possibilitat d'inclinar la balança. Un indult per als partits independentistes catalans? Més avantatges fiscals pels bascos? Una barreja dels dos creant un pacte d'esquerres? Pedro Sánchez ha de fer cessions si vol aconseguir ser investit i encara no està clar que la cessió d'investidura acabi sent exitosa, ja se sap el que es diu: "No diguis blat fins que està al sac i ben lligat".

Participaciones de loslectores

Másdebates