Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Cal millorar la senyalització i tallar tots els camins i corriols dins l’àrea de batuda de senglars"

Un cartel avisa de una batida de jabalís en el parque natural del Montgrí.

Un cartel avisa de una batida de jabalís en el parque natural del Montgrí. / ACN

El passat dissabte, vam anar a fer una caminada amb un amic cap a la Font de la Teula. Quan érem a mig camí, ens el vam trobar tallat per una batuda de senglars. Com que coneixíem la recent desgràcia que va patir un jove esportista de la zona i que va estar a punt de perdre la vida per culpa del tret d'un caçador, vam decidir recular uns metres i agafar un camí que coneixíem que passa pel Puig de les Mines cap a la pista ampla que puja a Fitor, vam creuar-la i seguir per camins i corriols durant uns 45 minuts en una volta circular.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Quan faltaven pocs metres per arribar novament a la pista ampla, just sota de la línia elèctrica, vam trobar un bassal de sang i un senglar mort feia molt poca estona. El rastre de sang indicava que hi havia arribat fugint dels gossos i de les bales. Per sort, no ens el van trobar de cara mentre fugia perquè diuen que és quan son més perillosos. Vam fer unes fotos i vam seguir uns pocs metres fins a connectar novament amb la pista ampla de baixada cap a Mont-ras.

La sorpresa grossa va ser quan allà mateix vam trobar una nova cinta i cartell prohibint l'accés al camí d’on justament veníem. És a dir, sense voler, ni saber-ho, ens havíem ficat dins l'àrea de batuda. Aquest no és un fet únic, sinó molt comú, ja que el nostre territori és ple de camins i corriols meravellosos per on cada cap de setmana hi passeja moltíssima gent.

De qui hagués estat la culpa si ens arriben a fotre un tret? No s’adonen les autoritats que això no pot continuar així? Que els que estimem i gaudim respectuosament de la natura no podem estar contínuament acollonits, retrocedint i buscant camins alternatius per evitar ser abatuts per gent armada?

Hi ha alternatives per capturar senglars, però si cal seguir autoritzant la caça, cal que s’obligui a millorar molt la senyalització. Cal senyalitzar i tallar tots els camins i corriols existents dins l’àrea de batuda i, si cal, que a més controlin la zona amb drons, però ja ni ha prou d' accidents, de ferits i de morts. 

Participaciones de loslectores

Másdebates