Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Llaços grocs, pancartes i senyeres no fan mal a ningú"

Una senyera gigante presente en la manifestación de Bruselas.

Una senyera gigante presente en la manifestación de Bruselas. / FRANCOIS LENOIR (REUTERS)

Quan m’amago baix una caputxa i em tapo la cara, el meu Pep grill no està tranquil. Per les paraules d’alguns grups polítics, puc entendre que aquests no condemnen el fet d’anar d’amagat amb les cares tapades, portant cúters i navalles per treure, i per tant prohibir, els objectes i pancartes de l’expressió simbòlica d’una part de la població. 

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Les actuacions d’aquestes persones ens demostren que no deuen tenir molt clar que el que estan fent és lícit, sinó no entenc per què amaguen la seva identitat.

És evident que no els agrada que les persones diguin públicament el que pensen, han oblidat que l’espai públic és de tothom i per tant tothom pot dir la seva.

No hi caben les recriminacions que van unides a callar el que es vol expressar, la protesta enèrgica però dialogant i no violenta, llaços grocs, pancartes i senyeres no fan mal a ningú. Si vostès creuen que ofenen, s’haurien de rellegir o llegir el que significa la paraula democràcia.

No cal ser jurista per entendre que si jo expresso el que penso en un espai públic, que també és meu, i tu m’ho treus el que estàs fent és prohibir que jo m’expressi i s’està imposant la teva opinió per damunt la meva, em fas callar i per tant em prohibeixes demostrar que no estic d’acord amb el que està fent el govern central.

Hi ha moltes persones que volen fer veure al món que s’està duent a terme una gran injustícia amb uns treballadors, que a la fi, fan el que una gran part del poble, democràticament, va demanar en el seu dia.

Quan un ajuntament penja una pancarta que no agrada, haurien de ser conscients que el que ha manat ficar-la, l’han votat la majoria i per tant en moltíssimes ocasions deuen fer coses que no els agrada als que no han votat el seu programa electoral.

Continuament estan dient, en les seves declaracions, que la societat catalana està dividida, al llarg de la història el poble sempre ha estat dividit per idees polítiques diferents, no s’ha dividit ara perquè s’està protestant per les ordes judicials dictatorials i parcials que s’han dut a terme.

Sense cap altre argument, constantment estan dient que ens callem que no es vegi la nostra opinió, segons vostès ofèn. Parlen de llei i Constitució, els recordo, que si algunes persones rebels no s’haguessin saltat la llei i la Constitució, no tindríem dret a un horari laboral digne, dret a les vacances, les dones no podrien votar, les dones no podrien anar a la universitat, encara avui seríem esclaus d’un sistema autoritari que només afavoria als més rics.

Els fills i familiars que estan privats de compartir el tresor del temps amb els seus estimats, no oblidaran mai l’absurditat d’aquesta mesura.

Si la independència legalment no es pot fer efectiva i només són paraules, per què es prohibeix tenir aquesta iniciativa i empresoneu? Parlar i proposar-la com una realitat us fa por? A la fi, no és tan il·legal com dieu? Davant del sorgiment d’una realitat, ens feu callar, ens preneu la llibertat i en ple segle XXI no ens deixeu votar. Deixeu de prohibir i parlem, si us plau, parlem.

Participaciones de loslectores

Másdebates