Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"L'ecologisme urbà depèn de la defensa dels espais per a vianants"

Una mujer en patinete. 

Una mujer en patinete.  / RICARD CUGAT

La defensa d'una Barcelona lliure de cotxes s'ha convertit en un valor electoral, i l'abolició de l'ús de l'automòbil, en un objectiu a assolir. La bondat de tota intervenció que dificulti l'ús del cotxe ha dut a l'estrenyiment de les vies d'entrada i sortida de la nostra ciutat, en detriment de tots aquells que es veuen obligats a venir a treballar a Barcelona o a sortir de la ciutat per anar a treballar fora. La defensa d'una ciutat sense contaminació passa per la guerra al cotxe i la defensa de l'ús de la bicicleta, sense excepcions.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

El cotxe contamina, les motos no. Els fums dels tubs d'escapament de les motos deu ser menys tòxic, i el soroll del seu motor d'arrencada, més agradable. Possiblement per això es permet a les motos aparcar damunt de les voreres, ocupant i obstruint l'espai dels vianants, sense esser multats. El cotxe contamina, les bicicletes no. Per això els cotxes han de circular seguint les normes de trànsit, pels carrils i les direccions que els són autoritzats, mentre que les bicicletes circulen pels espais destinats als vianants, decideixen el seu propi itinerari sense adaptar-se a les direccions que puguin obligar-los a fer qualsevol marrada, i els aparcaments de bicicletes ocupen les voreres que faci falta. Els cotxes contaminen, les motos no, i les bicicletes, segways, patinets o skates, tampoc.

Però el que ningú podrà discutir mai és que caminar és el sistema de transport més ecològic de tots, cosa que converteix els vianants en espècies a protegir i urgeix a transformar les voreres en espais nets de motos, bicicletes, skates o patinets. Abans de declarar la guerra al cotxe, mentre deixem la resta d'artefactes rodats campant pels seus respectes, caldria que prenguéssim nota de les mesures adoptades per ajuntaments d'altres grans ciutats, com la de París, on la seva alcaldessa ha regulat l'ús dels patinets elèctrics, multant aquells que circulin per les voreres i obligant-los a usar les places d'aparcament de la calçada previstes per als cotxes i les motos (que tampoc aparquen a les voreres).

S'ha de tenir clar que la millor defensa de l'ecologisme urbà passa per la defensa dels espais dedicats als vianants.

Participaciones de loslectores

Másdebates