Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Quan ets jove, és desesperant que et diagnostiquin una malaltia crònica"

Psoriasis: qué es, cómo reconocerla y qué otras complicaciones tiene esta enfermedad de la piel

Psoriasis: qué es, cómo reconocerla y qué otras complicaciones tiene esta enfermedad de la piel

Quan ets jove, enfrontar els canvis físics, emocionals i socials que es viuen diàriament, es pot tornar en una situació desesperant amb el diagnòstic d'una malaltia crònica com la psoriasi. Es tracta d'una malaltia de la pell que es manifesta amb taques roges i escamoses. Els seus símptomes visibles poden generar inseguretat i vergonya, afectant l'autoestima i la imatge corporal. A més a més, al tractar-se una malaltia crònica i sense cura, genera preocupacions sobre com gestionar-la a llarg termini i com afectarà aquesta a la vida quotidiana, incloent-hi les relacions socials, les activitats i fins i tot les opcions de tractament.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

És crucial proporcionar un suport emocional i psicològic adequat als que viuen amb aquestes malalties. Actualment, existeix una gran desinformació, fet que provoca que, en rebre aquests diagnòstics, la persona se senti angoixada i sense saber quins passos seguir. No hi ha referents on buscar respostes o ajuda. És molt necessari construir un entorn comprensiu i acollidor on aquestes persones puguin expressar les seves preocupacions i emocions sense judicis. L'educació sobre la malaltia, la promoció de la consciència i la normalització de la psoriasi poden ajudar a reduir l'estigma i la seva repercussió psicològica.

Participaciones de loslectores

Másdebates