Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Carta de una lectora: "Utilitzar les xarxes socials de manera saludable"

Una pantalla de teléfono móvil muestra los iconos de las aplicaciones de redes sociales.

Una pantalla de teléfono móvil muestra los iconos de las aplicaciones de redes sociales. / Oli SCARFF (AFP)

Les xarxes socials han evolucionat de ser un mitjà d'interconnexió i comunicació a una font de pressió constant, ansietat i desinformació per als joves. Hem vist com aquestes plataformes poden ser terrenys fèrtils per a la comparació incessant, on la validació externa es converteix en la norma i la imperfecció és reprimida. El resultat? Una generació atrapada en una carrera incessant per l'aprovació virtual. És moment de reconèixer la magnitud d'aquest problema i actuar.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Necessitem un canvi sistèmic en com abordem l'ús de les xarxes socials. Això implica una educació digital integral a les escoles, que no només ensenyi als estudiants com funcionen aquestes plataformes, sinó també com navegar-les de manera saludable i crítica. A més, insto a les autoritats a establir polítiques reguladores que garanteixin un entorn digital més segur i saludable per a tots.

Això inclou combatre la desinformació, promoure el respecte i la tolerància en línia, i protegir la privadesa dels usuaris. La nostra joventut mereix créixer en un món digital que promogui la seva salut mental i el seu benestar. Junts, podem construir un futur en què les xarxes socials siguin un instrument positiu per al creixement personal i la connexió humana.

Participaciones de loslectores

Másdebates