Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Els vehicles de mobilitat personal estan fent furor a ciutats com Barcelona"

Control de patinetes en una calle de Barcelona

Control de patinetes en una calle de Barcelona / El Periódico

Els anomenats vehicles de mobilitat personal (VMP) estan fent furor a les ciutats com Barcelona i altres. Des d'un punt de vista de sostenibilitat ambiental és plausible, però la realitat suposa un anarquisme absolut per part d'un percentatge d'usuaris considerable. No respecten res, apareixen com a imatges fugaces a velocitats que superen els 20 km/hora. Són un perill públic. Pel que sembla, no hi ha una legislació clara sobre el tema. L'obligació de contractar una assegurança de responsabilitat civil, proveir el vehicle de llums de senyalització, sistemes de frenada, portar, casc... i ser conscients que manegen un aparell que potencialment pot provocar un accident, tampoc no els preocupa gaire. Envaeixen les voreres i zigzaguegen per evitar la col·lisió amb els transeünts. No he vist encara un policia local o mosso que els pari per sancionar-los o advertir-los. I no parlem de les bicicletes. Un altre problema com el dels patinets. Encara tenint carril bici, o l'alternativa de circular per la calçada, te'ls trobes a les voreres, de front o al darrere, fent equilibris per no ensopegar amb els vianants.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

L'anarquia és la pauta generalitzada. També t'arriba la informació que certs tallers o venedors de patinets truquen la capacitat de limitació de velocitat, augmentant de manera considerable la possibilitat de córrer més de pressa. El civisme s'està perdent i els legisladors encara estan pensant com fer servir aquest tema.

Estic d'acord en què la mobilitat en general ha de tenir en compte no contaminar, però les alternatives sostenibles es confonen amb alternatives de desconsideració i absència de respecte envers les persones. També estic gairebé segur que la majoria dels usuaris es passen per l'arc del triomf les obligacions inherents a la utilització d'aquests VMP.

Participaciones de loslectores

Másdebates