Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Els dos partits unionistes orienten les seves accions a la confrontació"

Sombrillas con los colores de la bandera de España en una playa de Arenys de Mar.

Sombrillas con los colores de la bandera de España en una playa de Arenys de Mar. / EFE / Andreu Dalmau

“Una mentida no tindria sentit si la veritat no fos percebuda com a perillosa”. La frase es deu a Alfred Adler (1870-1937), metge i psicoterapeuta austríac, fundador de l’escola coneguda com psicologia individual. 

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Els conceptes bàsics eren: el caràcter, el complex d’inferioritat i el conflicte entre la situació real de l’individu i les seves aspiracions.

És innegable que els dos partits unionistes orienten les seves accions a provocar la confrontació. El seu nul concepte de democràcia real i les seves frustracions, més de tipus personal que col·lectiu, els condueixen a una deriva de la qual acabaran perdent el control si és que ja no l’han perdut.

Quin és doncs el recurs fàcil i més aviat simplista per justificar les seves accions? Mentir! Mentir descaradament sense cap mena d’escrúpol.

La psicologia individual d’Adler podria explicar les actituds i els comportaments dels mal anomenats líders de l’unionisme, en especial pel que fa al conflicte entre la seva situació real i les seves aspiracions.

Qui segueixen les seves consignes haurien de ser conscient de com se’ls utilitza amb la mentida com a eina de persuasió.

Participaciones de loslectores

Másdebates