Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"¿Com reprenem promocionar la nostra salut i no solament evitar la malaltia?"

Caminar más para vivir más: cómo lograr ser más longevos

Caminar más para vivir más: cómo lograr ser más longevos

Durant este temps, hem estat evitant contagiar-nos de covid. S’han utilitzat memes, imatges, assenyalant les peripècies que passem les persones per evitar agafar el 'bitxo'. Com si, en un espectacle de màgia, un mag treiés a l’escenari per atzar a una persona del públic, just en aquella part on es disposa a llençar-li ganivets i la persona es quedés molt quieta per por a ser positiva, ai, vull dir, travessada.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Clar, que amb el virus, la persona que està més en risc d'eixir escollida no és aleatòria. Si és de classe social baixa, cuidadora, amb treball precari i un habitatge amb pitjors condicions, en tindrà més probabilitats. Reflexionant en esta metàfora i, conseqüentment, en com estem vivint esta pandèmia (i el que ens queda) jo em pregunte: Quan ens podrem fixar en aquelles coses que sabem que ens ajuden a estar més sanes i ens centrarem a potenciar-les? Quedar amb les amigues, anar a la piscina, passar una estona en la biblioteca o preparar aquelles jornades que tenies pendents en l’associació del barri? És a dir, quan ens permetrem o ens permetran orientar la nostra vida cap a promocionar la salut?

Justament moltes activitats coincideixen amb la socialització, i esta ha estat greument atemptada durant este temps, com si fos l’única responsable del contagi i no una de les principals vies de benestar.

Promocionar la salut és una visió que ha d'estar prioritzada per les nostres autoritats sanitàries, però alhora ha de ser reflexionada i impulsada per nosaltres. L’hem de fer nostra com a societat. Perquè al final, no solament volem viure sense malaltia, sinó que demanem viure amb salut, siga quina siga la definició que cadascuna tenim d’ella.

Participaciones de loslectores

Másdebates