Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Carta d'una lectora: "El ChatGPT ens està tornant més ximples"

¿Acabará prohibiéndose ChatGPT?

¿Acabará prohibiéndose ChatGPT?

Cada dia ens sorgeixen moltes preguntes a resoldre, i sobretot com a estudiants, ens trobem amb projectes que requereixen una certa recerca per poder completar. I cada cop més, la resposta de la major part dels joves és la mateixa: ChatGPT. Aquesta eina s’ha convertit en el nostre major confident, qualsevol dubte o incògnita que ens sorgeixi, el resolem a través de la seva immensa base d’informació. Estem deixant de fer recerca exhaustiva de temes buscant informació en diverses fonts i confiem plenament en les dades que ens dona aquest cercador d’intel·ligència artificial.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Neix aquí el dubte de què passarà. Em pregunto si el futur ens depara un món on els humans ens tornarem una mica més ximples. El debat sobre la intel·ligència artificial com a bé comú es torna a obrir amb la incertesa del futur dels estudiants. Jo soc estudiant, jo faig ús d’aquesta eina, més del que m’agradaria, i no hi ha dia que passi que no escolti o sigui present quan algun company o companya meva, cansats d'haver estat poc més de cinc segons pensant alguna cosa, recorri a ChatGPT per trobar la resposta.

I fa por pensar que si això continua així, o si aquest ús de les intel·ligències artificials s'incrementa massa en ambients estudiantils, pot alentir o posar un punt final a l’exercitació constant del nostre cervell, aquesta que fins ara estava tan present entre els alumnes.

Participaciones de loslectores

Másdebates