Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Camuñas i Casado: apuntar-se al revisionisme històric per un grapat de vots és immoral"

Casado (centro) y el exministro Rafael Arias Salgado (izquierda) escuchan las palabras del también exministro Ignacio Camuñas, este lunes en un acto del PP en Ávila.

Casado (centro) y el exministro Rafael Arias Salgado (izquierda) escuchan las palabras del también exministro Ignacio Camuñas, este lunes en un acto del PP en Ávila. / Europa Press / Guastavo Serrano

L’afirmació feta per l’exministre Camuñas en presència del líder del PP, senyor Casado, responsabilitzant el govern de la República espanyola del cop d’estat encapçalat pel General Francisco Franco i que va comportar una dictadura militar de 37 anys, em sembla d’extrema gravetat.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Apuntar-se al revisionisme històric per aconseguir un grapat de vots de nostàlgics del règim franquista és immoral. Qualsevol historiador els explicarà que des del mateix instant de la proclamació de la República, un sector influent de la societat espanyola comença a conspirar. I sí, senyors Casado i Camuñas, la República espanyola va cometre errades. Si fóssim una societat adulta integrada per polítics responsables i plenament demòcrates, discutiríem sobre les polítiques de la Segona República, però sempre des del respecte a les lleis.

No em fa gràcia la seva rialleta, senyor Casado, quan el senyor Camuñas fa una falsa afirmació de la qual vostè no ha estat capaç de desmarcar-se o de pronunciar-se en contra. Com a líder del seu partit no pot mantenir silenci o, pitjor, assentir i actuar en connivència amb la mentida i la falsedat. I si està a favor de la convivència doni suport a la Llei de Memòria Històrica i no s’apunti al revisionisme històric com un vulgar aprenent d’aquest pseudohistoriador que és Pío Moa.

I no, senyors Camuñas i Casado, les lleis de memòria històrica, les exhumacions de Franco i de José Antonio, les exhumacions de les fosses comunes dels republicans executats (pobre Federico!) durant la Guerra Civil, la prohibició de la Fundación Francisco Franco no són polítiques a favor de la confrontació. Estem parlant de justícia, de reparacions històriques, del dret de les famílies a donar sepultura de manera digna als seus familiars.

I si els hi queda una mica de dignitat, demanin perdó, signin la covard Llei de Memòria Històrica i agafin pic i pala i busquin a Federico en algun voral d’una carretera granadina.

Participaciones de loslectores

Másdebates