Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Camí a la mecanització, el futur és de les humanitats

Imagen de archivo de un robot con inteligencia artificial. 

Imagen de archivo de un robot con inteligencia artificial. 

Avui en dia, les carreres humanístiques semblen estar en declivi. Les notes de tall són molt baixes i les places no s'omplen.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Les empreses es barallen per enginyers, metges i altres representants de les branques cientifico-tecnològiques.

Les arts i les humanitats semblen camins plenament vocacionals, amb poca sortida i en els quals s'ha de ser valent per provar sort. Crec que molts hem fet la reflexió següent últimament, especialment les persones de lletres (picada d'ullet): si segons sembla, cada cop tot es mecanitza més -processos industrials complexos, operacions mèdiques o cambrers robot, entre d'altres-, quin serà el futur a llarg termini de les persones que han estudiat i realitzen aquestes feines? Finalment, totes les coses automàtiques i que no requereixen cap creativitat ni contacte humà les acabarà fent una màquina. Tanmateix, considero que hi ha feines o ocupacions que mai podran ser substituïbles: mestres, artistes, actors, escriptors, filòsofs, lingüistes, advocats... Aquestes requereixen diversitat de pensament, capacitat de reflexió i adaptació, emotivitat, empatia, calidesa... És a dir, allò que ens fa ser humans. El futur és de les humanitats.

Participaciones de loslectores

Másdebates