Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Una mirada filosòfica per entendre la transformació de l'art"

El Museo de Orsay acoge una exposición en colaboración del MNAC del artista Antoni Gaudí

El Museo de Orsay acoge una exposición en colaboración del MNAC del artista Antoni Gaudí / Ian Langsdon

Xavier Serra Besalú

Cada cop prenen més embranzida les conferències del cicle 'Filosofia a l'abast' (filoara.cat/mcf) que es fan un dijous al mes a la Biblioteca Rahola de Girona. La del dia 21 d'abril, dijous vinent, és d'allò més interessant, ja que tracta de la transformació de l'art durant l'era de la indústria cultural. I des d'una perspectiva filosòfica, reflexiva. La investigadora catalana Maria Mora, que fa recerca a la Sorbona, a París, inclourà referències a Plató i també a Adorno, Horkheimer i altres, com el mateix Walter Benjamin, amb relació a la reproductibilitat tècnica actual de les obres d'art.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Jo no sé vostès, però cada cop més tinc coneguts que em diuen que prefereixen visitar virtualment certs monuments o contemplar obres d'art des de l'ordinador o el mòbil. Però no és pas el mateix, oi? Semblaria que allò que és autèntic en l'art exigeix ser a prop de l'original, 'olorar-lo' i potser tocar-lo; tanmateix, no arribaria pas a tothom.

No sé si la indústria cultural, en sentit ampli, pot fer mal a l'art, el pot fer emmalaltir. Potser dijous a la tarda ho aclarirem una mica. És gratuït, però cal inscriure-s'hi (girona.cat/cultura). L'Associació gironina 'Filosofia, ara' l'ha tornada a encertar amb la temàtica d'aquesta conferència.

Participaciones de loslectores

Másdebates