04 jul 2020

Ir a contenido

El 10-N, una oportunitat per solucionar el bloqueig polític

Jaume Rovira Marsal

Vista general del hemiciclo del Congreso de los Diputados.

Vista general del hemiciclo del Congreso de los Diputados. / EFE/ ZIPI

Catalunya segueix en una espiral d'autodestrucció. La injusta sentència i una part de les reaccions a la mateixa són els darrers esglaons d'un continu d'irresponsabilitats per part d'uns i altres.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

D'una part tenim un Govern de l'Estat que ho fia tot a la repressió i és incapaç de fer ni una sola proposta política per desbloquejar la situació. De l'altra, un Govern i uns partits que porten anys enganyant la gent i il·lusionant-la amb un objectiu que sabien impossible i que ens ha portat a un carreró sense sortida en què perilla fins i tot el nivell actual d'autogovern.

Tot això amb una situació d'increment de les desigualtats en el nostre país -li diguem Catalunya o Espanya-, un país on, per posar només tres exemples, la gent és expulsada de casa seva perquè no hi ha una regulació dels preus dels lloguers, l'accés a les universitats està vetat a les classes populars pel cost de les taxes i ni el fet de tenir una feina és garantia de sortir de la pobresa. Per no parlar de l'emergència climàtica o de l'amenaça d'una nova crisi econòmica.

Sembla clar que, fins al moment, ni els partits que governen Catalunya ni els que governen Espanya fan res per sortir de la situació de bloqueig i poder començar a oferir solucions també als problemes reals de la gent.

Però potser si ells no ho fan la ciutadania ha de fer un pas endavant. I té la possibilitat de fer-ho en les properes eleccions del 10-N: tan senzill com no votar als partidaris de tornar a fer, aquí i a Madrid, el que ens ha portat a la situació actual i donar una oportunitat als que poden obrir ponts de diàleg per solucionar el bloqueig polític a Catalunya i permetre afrontar la solució als problemes socials o a l'emergència climàtica.  

Tenim l'oportunitat d'expressar que volem solucions, que és l'hora de la sensatesa política i d'acabar amb la irresponsabilitat. 

Participaciones de loslectores

Másdebates