¿Què fem amb els nens? Els campaments poden ser una solució

Dies de lliure disposició, imprevistos, vacances. Són diverses les situacions en què els pares han de trobar una cobertura per als fills. Els centres extraescolars poden ser la solució perfecta perquè combinen educació, activitats i entreteniment.

Les activitats esportives són un valor segur per als nens.

Les activitats esportives són un valor segur per als nens.

Por qué confiar en El PeriódicoPor qué confiar en El Periódico Por qué confiar en El Periódico

Pot ser per a un matí, una setmana o uns quants mesos. Els centres extraescolars s'adapten a gairebé tot i ofereixen una flexibilitat que en marca un dels avantatges. Treuen un compromís generat per un imprevist puntual, ajuden a conciliar aquella setmana especialment complicada i, fins i tot, permeten planificar unes vacances llargues només per a adults. 

Però no es tracta de col·locar els nens, sinó de compatibilitzar la vida dels pares amb la dels fills i que ells puguin seguir rebent una educació adequada i gaudint dels necessaris jocs i diversió. 

Us proposem tres alternatives a Barcelona i Tarragona que hauríeu de conèixer: Tembo Family Club, que ofereix serveis educatius i recreatius per a nens de 0 a 7 anys, que van des d'un matí fins a dos mesos en un campament d'estiu; WOSPAC, que proposa programes d'una setmana a 10 mesos i instrueix joves de 6 a 24 anys perquè, sense deixar d'estudiar, es formin com a esportistes professionals, i English Summer SA, especialitzat en campus d'estiu per aprendre anglès i amb plans d'estudis adreçats a infants i joves de 5 a 17 anys. 

Tembo Family Club 

Tembo és un espai familiar, pensat i adaptat als nens i nenes de 10 mesos a 7 anys. Des del 2019 ofereix serveis educatius i lúdics per als més petits, i té com a objectiu ajudar a conciliar la vida familiar i laboral de les famílies, adaptant-se a les necessitats oferint horaris molt flexibles. 

Promulga valors com ara el respecte, la igualtat, la sostenibilitat, l'educació universal i la immersió lingüística. A més, és un centre totalment bilingüe: anglès i castellà. 

Tembo és una paraula swahili, que significa elefant i la van descobrir les dues fundadores durant un voluntariat que van realitzar juntes a Uganda abans d'iniciar el projecte. Celia Arroyo és educadora infantil i psicòloga, i Kay Little és actriu i té formació en educació sensorial. 

Les excursions, com aquesta a un aquari, ofereixen tant educació com entreteniment.

Les excursions, com aquesta a un aquari, ofereixen tant educació com entreteniment. / .

Tembo Family Club ofereix diferents serveis, depenent de l'edat dels nens i les nenes i del període de l'any. Durant el curs escolar, ofereix a les famílies el servei de Daycare, alternatiu al centre infantil, per a nens i nenes de 10 mesos a 3 anys, i el Tembo Tribe, com a alternativa al parvulari, per a nens i nenes de 3 a 5 anys. 

Quan les escoles tanquen, durant els dies de lliure elecció o vacances, Tembo obre les portes oferint Minicasals o Casals, per a tots els nens i nenes de la ciutat. S'ofereix sortides diàries a diferents espais de la ciutat: muntanya, platja, parcs, museus… i manualitats i tallers realitzats per especialistes. 

Finalment, tots aquells que necessitin un espai on celebrar esdeveniments i festes d'aniversari també podran comptar amb Tembo ja que aquest també és un altre dels serveis. Us animem també que descobriu els seus “pyjama party”, ja que els adults gaudireu de temps lliure durant alguns divendres de l'any, mentre els nens i nenes juguen, preparen les seves pròpies pizzes i sopen, i acaben la setmana en companyia dels seus amics veient una pel·lícula a Tembo. 

WOSPAC 

Aquesta Boarding Football School va néixer el 2010 i els seus diferents programes es dirigeixen a adolescents i joves entre 6 i 24 anys. Una experiència integral que els permet de viure, estudiar i practicar esport. Representa una evolució més completa de les acadèmies tradicionals. 

El futbol és l'esport principal, tot i que també s'hi ofereix bàsquet, tennis, golf i pàdel. Els plans disponibles inclouen des d’1 setmana fins a 10 mesos de durada. Aquest estiu, com a novetat, estan disponibles a més campus per setmanes durant el juny i el juliol. Poden ser en el torn de matí o residencials, a Barcelona, Sant Boi del Llobregat i Cornellà. Des del seu establiment, WOSPAC ha acollit i format més de 2.000 jugadors. 

Totes les opcions es relacionen amb una atmosfera de companyonia i un estil de vida sa i segur que resulta tranquil·litzador per als pares. Hi ha dues modalitats bàsiques: programa 360º, que reuneix allotjament, estudis i futbol, i programa 180º, amb estudis i futbol. 

Integrants d'un dels campus d'estiu esportius de WOSPAC.

Integrants d'un dels campus d'estiu esportius de WOSPAC. / .

L'allotjament és en una residència exclusiva per a esportistes, i els estudis es fan en col·legis privats internacionals. Hi ha diferents serveis segons l'edat de l'inscrit i el sistema educatiu que es vulgui seguir. 

Gràcies a l'ambient internacional, els inscrits coneixeran noves cultures, aprendran altres idiomes, a socialitzar i treballar en equip… 

WOSPAC planteja entrenaments individuals i en grup al matí i a la tarda, al gimnàs, piscina, pista, espais a l'aire lliure, i compta amb un ampli equip professional: fisioterapeutes, nutricionistes, psicòlegs esportius, preparadors físics. 

Així mateix, es posen a disposició dels pares opcions de conciliació especial, com ara la possibilitat d'ampliar l'horari del nen de 8 a 20 hores, perquè cada jornada doni temps per a tot, des de la feina i els transports fins als encàrrecs i el lleure. 

English Summer SA

 L'objectiu principal d'aquest centre és oferir una experiència inoblidable on l'aprenentatge i la diversió vagin de la mà, juntament amb l'esport, les aventures i l'amistat. Aquests campaments d'estiu en anglès estan dissenyats per a nens i joves de 5 a 17 anys, en diferents grups d'edats, aportant un ambient segur i entretingut, supervisat les 24 hores pels monitors. 

Des dels seus inicis, el 1980, English Summer S.A. han mantingut ferms els seus valors de compromís amb la qualitat educativa, la innovació pedagògica i la satisfacció dels participants, i avui que ja són més de 3.500 participants que es reuneixen cada estiu als seus campaments ubicats a Vallclara, Poblet, Prades i Tamarit. 

El campament d'estiu més destacat és el d'Anglès+Multiactivitat, conegut també com The Original Still The Best, en què els alumnes reben de 3 a 4 hores diàries d'anglès impartides per professors nadius. A més de les classes, fan multitud d'activitats i excursions i cada nit gaudeixen d'una festa temàtica diferent. 

Els campaments d'estiu de English Summer SA.

Els campaments d'estiu de English Summer SA. / .

A més, també ofereixen campaments temàtics de dansa, esports aquàtics, cuina, robòtica i hípica, que també es complementen amb l'anglès. 

Però el que marca la diferència d'aquests campaments és senzillament l'essència. English Summer és una segona llar, on cada nen i nena pot sentir-se segur, estimat, comprès i valorat. De fet, molts dels seus monitors abans van ser alumnes, i per això coneixen perfectament la singularitat d'aquesta gran família. 

Si esteu interessats a inscriure els vostres fills als campaments d'estiu, podeu utilitzar el codi PER24 per gaudir d'un descompte exclusiu del 5% en reservar. 

I per a aquells adolescents que busquen submergir-se completament en una experiència lingüística i cultural immersiva, també ofereixen cursos a l'estranger: el Regne Unit, Irlanda, els Estats Units, el Canadà... Aquests programes estan dissenyats per als estudiants que volen fer un pas més enllà en el domini de l'idioma, combinant classes intensives amb activitats culturals i excursions emocionants.