El futbol femení accelera a Anglaterra

Claudia Pina del FC Barcelona en acción durante la Liga Femenina Española, Liga F, partido de fútbol jugado entre el FC Barcelona y el Atlético de Madrid en el estadio Johan Cruyff el 18 de febrero de 2024 en Sant Joan Despi, España.

Claudia Pina del FC Barcelona en acción durante la Liga Femenina Española, Liga F, partido de fútbol jugado entre el FC Barcelona y el Atlético de Madrid en el estadio Johan Cruyff el 18 de febrero de 2024 en Sant Joan Despi, España. / Javier Borrego / AFP

Por qué confiar en El PeriódicoPor qué confiar en El Periódico Por qué confiar en El Periódico

La Lliga F a Espanya va arrencar l’any passat la seva professionalització, i des del món anglosaxó han deixat clar que no els hoposaran gens fàcil. Als contractes rècord per televisió i patrocini dels EUA, ara arriba també la pressió des d’Anglaterra, que juga amb l’avantatge de tenir un mercat molt més gran que l’espanyol. I també amb una capacitat d’inversió aparentment més elevada.

La Premier ha compromès una inversió de 48 milions d’euros (2022-25), que s’afegeixen a les pèrdues suportades de la secció en cada entitat. Ajudes i préstecs que van des de l’elit fins a les escoles primàries, incloent centres de tecnificació per a joves, per intentar que la seva homòloga pugui adquirir un dia la situació de domini econòmic del masculí.

I a això se suma un préstec de 23,4 milions d’euros a la Women’s Super League, amb l’objectiu de donar-li suport en el seu pla per independitzar-se de la Federació Anglesa (FA) i gestionar, des dels clubs, tant la màxima categoria com la Women’s Championship (Segona Divisió).