0

Carregant ...
El Palau Robert celebra el proper 7 de maig a les 11 h un taller obert a la ciutadania amb l'objectiu de posar en valor les propostes urbanístiques
La ciutat feliç és la compartida

Apunta't al proper taller d'urbanisme a Barcelona

Maig 2023

El Palau Robert celebra el proper 7 de maig a les 11 h un taller obert a la ciutadania amb l'objectiu de posar en valor les propostes urbanístiques

EXPOSICIÓ EXPOSICIÓ

L’objectiu de la jornada és plantejar diferents mètodes de convivència per millorar la relació dels ciutadans amb l’entorn

¿Et preocupa el futur de la teva ciutat? ¿Creus que pots aportar idees per millorar la convivència dels veïns barcelonins? No et perdis el proper taller sobre urbanisme 'El barri et cuida: la ciutat feliç és la compartida' que organitza la Generalitat de Catalunya el proper 7 de maig a les 11 h al Palau Robert de Barcelona. Es tracta d´una jornada que plantejarà i analitzarà diverses possibilitats de convivència per millorar la relació dels habitants d’una ciutat amb el seu entorn.

El taller estarà dirigit per la consultora Ideas For Change, especialitzada en la millora dels espais públics mitjançant la transformació digital i la innovació, i el suport de Lichen, un laboratori d'innovació social que, mitjançant la creativitat i la tecnologia, dissenya espais i processos de participació ciutadana per crear solucions inclusives capaces de fer front als grans desafiaments actuals. Els ciutadans que participin en l'activitat tindran l'oportunitat de visitar l'exposició Somnia la Ciutat, que acull el Palau Robert des del mes de març fins a l'11 de juny, de la mà del comissari, l'arquitecte Roger Subirà.

Escull el taller
que més t'interessi
i participa-hi.


Tots els tallers es realitzaran al Palau Robert,
a les 11.00 h del matí.

El taller estará dirigido por la consultora Ideas For Change.

Aquesta exposició mostra algunes de les iniciatives urbanístiques i arquitectòniques impulsades per més de 30 equips, tant locals com internacionals, que, fins ara, no tenien un espai on poder compartir-se i visibilitzar-se entre sectors no especialitzats. L’exposició barreja un conjunt d’imatges que ajuden a imaginar un futur urbà més optimista i més sostenible i ho fa a través de tres valors innegables: la Revolució Verda, la Revolució Digital i la Revolució de la Identitat.

La ciutat feliç és la compartida

La jornada es desenvoluparà sota la premissa que una ciutat feliç és aquella en què les persones es relacionen de manera més profunda amb l'entorn i, especialment, amb els veïns i veïnes. Així, abans de començar, els participants portaran a terme un exercici per identificar els reptes principals i per idear, de manera col·lectiva, un llistat de solucions.

El taller consistirà en tres fases diferents. En primer lloc, els participants analitzaran casos reals i projectes referents en què els ciutadans han estat protagonistes de la transformació del seu entorn i de la generació d'un impacte positiu a l'urbs. En segon lloc, es desenvoluparà una cartografia col·laborativa que permeti identificar els reptes i oportunitats que presenta un territori determinat, posant el focus als barris i comunitats de veïns. Mitjançant aquest exercici, es podran estudiar alternatives de convivència centrades en el valor de compartir: ¿Com funciona el model co-living? ¿És possible compartir més espais, més enllà de l’habitatge? ¿Com podem acostar-nos i vincular-nos al patrimoni urbà que ens envolta?

Esta exposición muestra algunas de las iniciativas urbanísticas y arquitectónicas impulsadas por más de 30 equipos.

A través d'aquest exercici es vol posar en valor la ciutadania com a agent actiu en els canvis de la vida urbana i repensar el mètode en què ens relacionem amb l'entorn per transformar-lo en un espai més habitable, just i feliç. Finalment, a la tercera fase els participants idearan de forma conjunta les propostes que responguin als reptes plantejats sota els principis de compartir, connectar i empoderar.

Aquest és el tercer taller que s’organitza en el marc del projecte Ciutats Somiades, mitjançant el qual la Generalitat de Catalunya vol posar en valor l’opinió de la ciutadania i escoltar les seves propostes urbanístiques. El 20 d'abril passat es va dur a terme un taller en què van participar més de 50 estudiants i en què, a través de l'ús de dades obertes a la ciutadania, es van idear un conjunt de solucions per resoldre algunes de les principals problemàtiques que actualment té Barcelona. En aquesta esta plataforma, creada per EL PERIÓDICO conjuntament amb la Generalitat de Catalunya, es recolliran les millors propostes plantejades durant aquests mesos.

INSCRIU-TE A PROPERS TALLERS INSCRIU-TE A PROPERS TALLERS