0

Carregant ...
Apunta't als tallers per construir la ciutat somiada en família
Para todos

Apunta't als tallers per construir la ciutat somiada en família

Maig 2023

El dissabte 20 de maig i el diumenge 21 de maig se celebren dos tallers perquè els més petits debatin i analitzin com volen que sigui la Barcelona del futur.

INSCRIU-T'HI INSCRIU-T'HI

El primer dels tallers s'adreça a famílies amb menors d'entre 5 i 12 anys, i el segon està pensat per a famílies amb nens i nenes de més de 12 anys.

Els nens i les nenes de Barcelona tindran l'oportunitat aquest cap de setmana de decidir com volen que sigui la seva ciutat en el futur. Amb la intenció d'involucrar tota la ciutadania dins la construcció de la ciutat somiada, la Generalitat de Catalunya organitza dos tallers adreçats a famílies amb menors al Palau Robert de Barcelona. Dues jornades que estaran dirigides per la consultora especialitzada en la millora dels espais públics a través de la transformació digital i la innovació Ideas for Change i el suport de Mrs Kaplan, una altra consultora organitzativa per al canvi i la transformació. Per una banda, el dissabte 20 de maig a les 11 h es durà a terme el primer taller adreçat a famílies amb menors a partir dels cinc anys i, per altra banda, el diumenge a la mateixa hora, se celebrarà el segon taller pensat per a nens i nenes més grans de 12 anys. Un pla perfecte per a totes aquelles famílies que busquin passar un cap de setmana divertit i, alhora, didàctic.

Així mateix, després de la finalització dels dos tallers, els assistents tindran l'oportunitat de fer una visita guiada a l'exposició Somia la Ciutat, que acull el Palau Robert fins a l'11 de juny i que mostra algunes de les iniciatives urbanístiques i arquitectòniques més destacades que s’estan duent a terme actualment, de la mà del comissari, l'arquitecte Roger Subirà. En total se celebren set tallers que conformen el projecte Ciutats Somiades, l'objectiu del qual és generar un espai de reflexió, debat i creació per a la ciutadania. A més, les propostes que sorgeixin en cadascun dels tallers es compartiran en aquesta plataforma creada per EL PERIÓDICO en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya.

L'objectiu és generar un espai de reflexió, de debat i de creació per a tota la ciutadania, adults i nens.

La ciutat del futur amb els ciutadans del demà

D'una banda, les famílies amb menors d'entre 5 i 12 anys participaran en el taller 'La ciutat del futur amb els ciutadans del demà: ¿què hi tenen a dir els més petits?' , que es durà a terme el dissabte 20 de maig des de les 11 h fins a les 13 h. Al llarg de la jornada, s'elaborarà un contacontes de manera col·laborativa per idear l'urbs del futur. Concretament, el conte se centrarà en com la mobilitat i el trànsit afecta els nens i nenes que viuen a la ciutat. A partir de la pregunta 'Per què em fa por anar sol a l'escola?', i mitjançant un joc de rol, els participants crearan diferents personatges que buscaran solucions dinamitzadores al repte plantejat.

¿Com és una ciutat feliç?

D'altra banda, per a aquelles famílies amb nens i nenes més grans de 12 anys s'ha preparat una activitat que girarà al voltant de la pregunta '¿Què milloraria del meu barri?' i que se celebrarà el diumenge 21 de maig d'11 h a 13 h. A partir d'aquesta premissa es farà una activitat en format World Cafè, un procés de conversa humana que permet a un grup d'individus dialogar sobre alguns temes per generar idees, acords i vies d'acció creatives i innovadores en un ambient acollidor, semblant al d’una cafeteria. En primer lloc, s'exposarà un llistat de les idees principals plantejades pels participants, de les quals cada persona n'escollirà cinc. Posteriorment, els assistents es repartiran en taules de quatre i una persona del grup liderarà la presentació del tema escollit. Els altres participants es podran moure per les diferents taules per tal de compartir opinions i enriquir les seves idees. Finalment, el guardià o el líder de cada taula durà a terme una presentació de les propostes resultants.

Totes aquelles persones que vulguin formar part d'algun dels tallers s'hauran de registrar al formulari destacat prèviament. A més, aquests seran els dos darrers tallers que se celebraran en el marc del projecte Ciutats Somiades. Una iniciativa que culminarà el 10 de juny que ve amb la celebració d'un festival d'un dia en què tres grans experts debatran sobre el futur de les ciutats i s'escolliran les millors idees ciutadanes desenvolupades durant els tallers. El debat tindrà forma de taula rodona i es durà a terme als Jardins del Palau Robert.

INSCRIU-TE ALS PROPERS TALLERS INSCRIU-TE ALS PROPERS TALLERS