Premis Empresa de l'Any Banc Sabadell

Premis
Empresa de l'Any
Banc Sabadell

Els lectors trien la millor start-up en els Premis Empresa de l'Any Banc Sabadell

Text: Redacció

El Periódico de España presenta la I edició dels Premis Empresa de l'Any Banc Sabadell per posar en valor l'esforç que, en diferents àmbits, desenvolupen les empreses espanyoles amb seu o representació a Madrid. Aquests guardons busquen ser un referent en el panorama socioeconòmic i distingeixen aquelles iniciatives que contribueixen de manera destacada a la generació de riquesa, innovació i ocupació.

Los lectores eligen la mejor ‘startup’ en los Premios ‘Empresa del Año Banco Sabadell’

Seguint l'estela dels premis que cada any, des del 1980, atorga El Periódico a les empreses catalanes, un total de deu capçaleres de Prensa Ibérica s'han sumat al circuit de premis per tot el territori. La primera parada ha sigut Barcelona; ara toca el torn a Madrid i el cicle continuarà el seu recorregut per Espanya passant per Màlaga, Vigo, Zamora, València, Múrcia, Mallorca, Oviedo i Saragossa.

Els Premis Empresa de l'Any Banc Sabadell que organitza EL PERIÓDICO DE ESPAÑA tenen com a objectiu fomentar l'emprenedoria empresarial mitjançant l'exemple i la inspiració que aporten les companyies més capdavanteres, donar suport a les demandes del teixit empresarial i identificar els projectes que millor sintonitzen amb les necessitats de la societat actual.

Aquests guardons tenen un total de sis categories, a més de les dues principals, Empresa de l'Any i Empresari de l'Any, patrocinades en exclusiva per Banc Sabadell. Les altres sis són el Premi Empresa Sostenible, el Premi Empresa Inclusiva, el Premi Empresa Familiar, el Premi Empresa Innovadora, el Premi Empresa Internacional i el Premi Start-up.

L'elecció del Premi Start-up és l'única categoria amb guanyador triat per votació popular entre els lectors d'El Periódico de España. La resta de guardons són elegits per un jurat compost per representants al més alt nivell de la CEOE, la Cambra de Comerç d'Espanya, l'Associació de l'Empresa Familiar de Madrid, la UGT, l'IESE Business School, Banc Sabadell, Naturgy i Prensa Ibérica.

Tenint en compte l'originalitat i la fortalesa de les propostes, així com el caràcter innovador de la seva línia de negoci, el desenvolupament tecnològic, l'escalabilitat del model de negoci i la contribució a la millora de la vida dels ciutadans, els lectors votaran una de les tres candidatures que es presenten en aquesta primera edició. L'impacte econòmic de la seva activitat i els èxits obtinguts durant l'últim any seran factors tinguts també en compte.

Les candidatures que opten al Premi Start-up dels Premis Empresa de l'Any Banc Sabadell són Playtomic, Trucksters i StudentFinance.

PLAYTOMIC

La plataforma de lloguer de pistes de pàdel, Playtomic, va ser fundada a finals del 2017 per tres emprenedors (Félix Ruiz Herández, Pablo Carro i Pedro Clavería) i ha crescut fins a convertir-se en un híbrid entre un programari com a servei (SaaS) i una xarxa social d’esports de raqueta. La start-up connecta 3,1 milions de jugadors a través de 4.800 clubs, 21.000 pistes i 49 països.

Després de recaptar 67 milions en inversions de GP Bullhound, FJ Labs i Claret Capital Partners, el maig del 2023 va aconseguir la rendibilitat i va adquirir el seu rival portuguès AirCourts, amb 0,5 milions d'usuaris. Forta a Espanya, Itàlia, els països nòrdics, l'Orient Mitjà i Benelux, l'empresa busca desenvolupar el mercat del pàdel a Alemanya, el Regne Unit, els Estats Units i l'Àsia.

TRUCKSTERS

Per part seva, Trucksters és un operador madrileny de transport de mercaderies basat en relleus entre conductors de camió per a reduir els temps de lliurament, aconseguir que els conductors dormin més a casa i millorar la seguretat. Va tancar una ronda de 33 milions d'euros en la qual van entrar Continental, el grup Volvo i el BEI.

STUDENTFINANCE

I StudentFinance és una plataforma educativa madrilenya amb cursos de formació que ajuden a canviar de carrera professional cap a sectors emergents i de gran demanda, com la IA, el Big Data i la tecnologia climàtica. El març del 2023 va aixecar 39 milions d'euros per consolidar-se a Espanya.