Centenars de carteres i carters voluntaris de l'empresa postal pública estan portant el dinar i el sopar al personal dels hospitals de diverses ciutats españoles

Contingut ofert per

Beatriz García

Quan el 13 de març passat es va comunicar a Madrid que tots els bars i restaurants havien de tancar les portes al públic, al cap d'Hugo Rodríguez i el seu soci Jorge Blas, fundadors de les pizzeries Grosso Napoletano ja s'havia cuinat una idea. La de seguir fent les seves pizzes per enviar-les al personal sanitari dels hospitals de Madrid. Des d'aleshores dels forns dels seus restaurants han sortit centenars de pizzes. Però la seva iniciativa no es va quedar aquí, sinó que es va propagar ràpid per les xarxes socials –el boca a boca del segle XXI–, entre el sector de la restauració que es va sumar a aquesta missió de preparar gratuïtament el dinar i el sopar per als sanitaris.

Francisco J. Mármolés un dels voluntaris de Correus que cada dia porten gratuïtament el dinar i el sopar a el personal sanitari dels hospitals.

Tres setmanes després ja són més de 100 restaurants, cadenes i empreses d'alimentació i begudes de diverses ciutats espanyoles unides en aquest front comú de fer possible que les persones que dia a dia ho donen tot als hospitals puguin fer una pausa en la seva feina i recuperar forces. En aquest temps ja s'han repartit diverses tones de menjar, cosa que planteja un important repte organitzatiu i logístic que s'ha solucionat, tal com explica Hugo Rodríguez, "gràcies a la voluntat de moltes persones" aportant el seu granet de sorra, cadascú en la mesura de les seves possibilitats. Des de la seva cosina Manuela Prado que amb només 18 anys i sense moure's de casa està encarregant-se de coordinar tota la logística per rebre i distribuir els aliments i coordinar els grups de WhatsApp dels diferents hospitals ("¡Perquè després diguin que els joves no s'hi impliquen!", exclama Hugo), a repartidors autònoms que ofereixen els seus serveis desinteressadament o a grans corporacions com Correus que ràpidament es va sumar a la iniciativa, posant-se al servei de la idea solidària #Food4Heroes.

Vocació de servei

Correos, davant la delicada situació que estem vivint arran de la pandèmia de la COVID-19, en la seva vocació de servei públic i compromís amb la societat, va assumir el desaĀament que l'emergència reclama per fer-se càrrec de les entregues. Per això, dia a dia, centenars de carteres i carters voluntaris de l'empresa postal pública estan portant el dinar i el sopar al personal dels centres sanitaris de Madrid, Saragossa, València, Múrcia i Barcelona unint-se així a la iniciativa solidària sorgida dels restauradors madrilenys i que s'ha anat propagant per altres ciutats.

Compromís

Correos, en la seva vocació de servei públic, col·labora en la situació d'emergència fent-se càrrec dels lliuraments de menjar

Paral·lelament han sorgit altres iniciatives altruistes similars, com #GastroAplauSOS, a Saragossa, que congrega diversos restaurants de la ciutat i que també compta amb la col·laboració dels voluntaris de Correus, gràcies als quals ja s'han entregat al voltant de 700 sopars en els diferents hospitals saragossans.

Voluntaris repartint aliments a l'Hospital Ramón i Cajal de Madrid.

Gràcies a persones com ells i a voluntats com la de Correus i l'equip de Grosso Napoletano, aquests metges, infermeres, auxiliars i personal dels hospitals als quals cada dia aplaudim des dels balcons reben tot el que necessiten per seguir endavant. "Rebosteria, pizzes, hamburgueses, amanides, truites del bar de la cantonada, ensaladilla russa, iogurts, aigua, refrescos..." –enumera Hugo Rodríguez–. Tothom vol aportar el que té, està arribant una varietat enorme de productes, Āns i tot hi ha particulars que s'ofereixen per cuinar a casa seva, però hem de rebutjar-ho a causa dels protocols sanitaris". Ho explica amb emoció i entusiasme, i afegeix una reāexió: "Estem tornant als nostres orígens com a societat, com a espanyols sempre hem sigut molt d'ajudar-nos els uns als altres, d'oferir al del costat el molt o poc que tinguem".

Aquesta mateixa vocació és la que mou Correus, que vol agrair públicament la solidaritat dels seus voluntaris i se sent orgullosa d'ajudar en aquest projecte, contribuint amb el millor que té: el compromís i vocació de servei públic que estan demostrant cada dia les seves treballadores i treballadors quan la societat espanyola més els necessita.

Voluntaris: els altres herois

En tot aquest engranatge solidari, els voluntaris de Correus són una baula essencial. Ells passen pels restaurants a recollir el menjar i el porten als hospitals, on normalment l'entreguen a les portes d'urgències on els sanitaris surten a recollir-lo. Sempre respectant al peu de la lletra els protocols de protecció. Francisco J. Mármol és un d'aquests empleats de Correus que s'encarrega de portar el sopar als hospitals de Saragossa. En aquestes circumstàncies, "totes les mans són poques", aĀrma. ¿Què és el que el va motivar a prestar la seva ajuda desinteressada? "Poder prestar un servei que porta un parèntesi enmig de tot aquest patiment a les persones que amb el seu esforç estan lluitant a primera línia per solucionar aquesta situació als centres hospitalaris". No busca una altra recompensa que saber que està prestant-los el seu suport: "Sents que els estàs ajudant a portar part de la càrrega emocional d'aquesta situació durant un moment breu però especial", assegura Francisco. José Miguel Alonso Alvir és un altre dels voluntaris. Diversos dels seus familiars han estat molt malalts amb coronavirus i ell vol aportar el seu granet de sorra. "La recompensa és veure la cara de felicitat del personal sanitari quan arribes amb els dinars i els sopars. Quan vaig arribar ahir a un dels hospitals van sortir uns 20 sanitaris i zeladors a aplaudir-me i no paraven de donar-me les gràcies. Em sento feliç i content realitzant aquesta feina", assegura.

José Miguel Alonso Alvir és un altre dels voluntaris. Diversos dels seus familiars han estat molt malalts amb Coronavirus i ell vol aportar el seu granet de sorra. "La recompensa és veure la cara de felicitat de personal sanitari quan arribes amb els àpats i els sopars. Quan vaig arribar ahir a un dels hospitals van sortir uns 20 sanitaris i zeladors a aplaudir-i no paraven de donar-me les gràcies. Em sento feliç i content realitzant està tasca", assegura.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per analitzar els seus hàbits de navegació i elaborar informació estadística. Les seves dades de navegació ens permeten nosaltres i als altres companyies seleccionades crear perfils i mostrar-li continguts, serveis i publicitat adaptats a les seves preferències. Si voleu modificar els permisos de les galetes publicitàries pot fer-ho a continuació. Si continua navegant accepta el seu ús. Més informació i canvi de configuració - Tancar