Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

'La xifra negra' o la indefensió de les víctimes

Inicio del juicio a siete miembros de los Trinitarios en BCN por torturar a un joven.

Inicio del juicio a siete miembros de los Trinitarios en BCN por torturar a un joven. / DANY CAMINAL

'La xifra negra' (2018) és el títol del documental, dirigit per Ales Payá, que s'ha projectat als Cinemes Girona de Barcelona al Cinefòrum d'aquest mes de juliol, promogut per Amnistia Internacional Barcelona i Hospitalet.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Amb parts de ficció basats en casos concrets reals i d'altres filmades de la realitat, s'hi mostren casos de vulneració dels drets humans a l'Estat Espanyol, tant de més llunyans en el temps així com de molt propers, i tot per recordar-nos que fets com la tortura o el maltractament perduren a l'actualitat.

Les vulneracions són presentades des dels diversos punts de vista tant de les víctimes com de les persones properes a elles, els testimonis dels actes, els professionals que els defensen o atenen als hospitals, els policies o els activistes a favor dels drets humans.

S'hi fa una especial denúncia del fet important que la majoria dels casos denunciats han estat arxivats als jutjats sense cap revisió ni dictamen a favor de la víctima.

Al contrari, és la víctima qui resta per sempre com a perjudicada. És preocupant la sensació d'indefensió que manifesten les víctimes per part de les institucions, quan hauria de ser al revés.

Participaciones de loslectores

Másdebates