Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Vergonya infinita davant el masclisme de l'ultradreta espanyola i catalana"

Homenaje a Maria-Mercè Marçal en el aniversario de su nacimiento_MEDIA_1

Homenaje a Maria-Mercè Marçal en el aniversario de su nacimiento_MEDIA_1

La negativa de Vox a acceptar l’existència de la violència de gènere ha impedit que, en el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones, el Congrés dels Diputats pogués aprovar una declaració institucional unànime en contra de l’esmentada violència.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Malgrat aquesta actitud 'negacionista' del partit d’extrema dreta, la pràctica totalitat de partits han aplaudit la lectura, duta a terme pels partits d’esquerres, dels noms de les 1.081 dones assassinades a Espanya des del 2003 com a conseqüència de la violència masclista, deixant Vox, d’aquesta manera, totalment aïllat i en clara evidència.

L’endemà d’aquests fets, el portaveu de Vox a l’Ajuntament de Móstoles, per tal de justificar-se, ha declarat que ells no odien les dones, perquè al seu partit hi ha moltes dones de gran vàlua, “casi tanto como la de los hombres”. Veient els antecedents d’aquest partit així com el raonament expositiu d'aquest portaveu municipal, un pot concloure que no estem davant de cap lapsus, sinó d’una perfecta i evident mostra del pensament retrògrad, reaccionari i masclista d’aquest partit.

Sortosament, ressonen en el meu cap els versos del poema 'Divisa¡, profunda i emotivament feminista, de la poeta catalana Maria Mercè Marçal (1952-1998), llegits novament aquests dies: “A l’atzar agraeixo tres dons: haver nascut dona, de classe baixa i de nació oprimida. I el tèrbol atzar de ser tres voltes rebel”.

Tota una declaració d’amor envers les dones i la llibertat que fa emmudir de vergonya infinita les miserables declaracions dels representants polítics de l’extrema dreta espanyola i catalana.

Participaciones de loslectores

Másdebates