Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Cada vegada es reivindica més el retorn de les obres d'art al seu lloc d'origen"

La Dama de Elche en el Museo Arqueológico Nacional.

La Dama de Elche en el Museo Arqueológico Nacional.

Llegeixo que el titular del Ministeri de Cultura, Miquel Iceta, sembla que ha denegat, com és tradicional, -ai- el retorn de La Dama d'Elx, la més famosa i emblemàtica escultura de l'art iber, trobada casualment l'any 1897 a Alcúdia, prop de dos quilómetres al sud d'Elx (Baix Vinalopó), convertida en el símbol d'Elx, tot i les continues demandes de les autoritats de la ciutat, on reiteradament s'hi fan mobilitzacions socials per reivindicar el seu retorn i la seva permanència a la ciutat, en comptes d'exhibir-se al Museo Arqueológico Nacional a Madrid.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

La reivindicació del retorn de les obres d'art al seu lloc d'origen és cada vegada més acceptada. És el cas de La Venus de Badalona, l'escultura romana que és l'estrella del museu badaloní des que hi va ser retornada l'any 1980 pel Museu d'Arqueologia de Catalunya. Pel mateix motiu, l'estàtua del déu Asclepi –en llatí Esculapi–, tot i ser l'obra d'art grega més important trobada fins ara als Països Catalans, també va ser retornada pel Museu d'Arqueologia de Catalunya a la neàpolis d'Empúries el 2008 -malgrat haver-hi una rèplica instal·lada en el suposat emplaçament original-.

Però, com es pot comprovar una vegada més, en qüestions de civilitat i sentit comú, 'cada terra fa sa guerra'.

Participaciones de loslectores

Másdebates