Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Les futures variants de Les Preses i Olot, mostra d'una mala gestió"

Vista del volcán Montsacopa, en Olot.

Vista del volcán Montsacopa, en Olot.

Quan encara no era oberta la carretera de Bracons, la gent del país ja tenia al cap que això suposava fer les variants de Les Preses i Olot. Unes variants que depenien dels llocs per on es fes la de Les Preses. Una per la zona de Marboleny, serra del Corb, rere Les Preses, la qual cosa volia dir fer túnels. O bé pel Pla de'n Bas, la qual cosa suposava menjar part dels camps de conreu i era més barata.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

I arribà el 2009, i s’obrien els túnels de Bracons i de les variants, res de res. Però mentre no es feien, davant les protestes, es prohibí el pas dels camions en trànsit, almenys poc més d’un any. I quan el trànsit quedà alliberat, a Olot, per no passar pel centre, els feren passar pel l’avinguda de Sant Jordi. Però amb el temps i veient que els diferents governs no feien les variants, els veïns de la zona de Sant Cristòfol començaren a fer pressió tallant l’avinguda de Sant Jordi.

Decidiren fer pressió a l’Ajuntament d’Olot demanant que es fes almenys la variant d’Olot independent de la de Les Preses, però aquest no hi estava d’acord. La variant d’Olot es faria majoritàriament al terme d’en Bas, i ara sembla que en uns mesos es començarà.

Mentre, els camps de conreu del Pla d’en Bas es van perdent per manca de regeneració generacional. Molts anys hauran passat a causa d'una mala gestió de les infraestructures, quan les variants siguin fetes.

Participaciones de loslectores

Másdebates