Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Val més que caigui un sol home que no pas tota la nació"

Fernando Grande-Marlaska, ministro del Interior.

Fernando Grande-Marlaska, ministro del Interior. / Pool

L'espectacle dels representants parlamentaris és patètic i estúpid. A responsabilitat, s'hi contraposen frivolitat i egocentrisme. En una hora on tothom ha de perseguir la reconstrucció, s'esbatussen sense educació ni ètica. En moments crítics, tot no val. La gota d'aigua que ha fet vessar el got és el ministre Fernando Grande-Marlaska. Després d'explicacions inicials inconsistents, el departament ha admès l'evidència: reconèixer que el cessament del coronel Pérez de los Cobos no formava part de cap reestructuració interna. Fou una pèrdua de confiança. Amb una raó de pes oculta: negar-se a facilitar informació sobre la investigació en l'autorització del 8.M.

Entretodos

Havent estat jutge, sap que, quan les forces de seguretat estatals actuen de policia judicial, depenen únicament de jutges, tribunals i ministeri fiscal. Qualsevol interferència era totalment fora de lloc. Per tant, la destitució del responsable de l'operatiu associat al tema 1-O català jo la titllo de rebequeria. Sotmès com estava al jurament de la seva presa de possessió al càrrec, va mentir... Ací, xoca que la branca independentista del principat també vulgui treure rèdit polític d'una qüestió ben aliena. Paral·lelament, les forces polítiques de la dreta cavernícola s'han llançat a demanar-ne la destitució. Els ho ha posat en safata d'argent.

Tothom li ha perdut la confiança. Restant bona part de la legislatura, no se'n rescabalarà. Les baules de l'entrellat s'han desmanegat. Això no hi ha Déu que ho recompongui. Cal que el president de l'executiu rumiï bé. Seva és la responsabilitat. Allò no és una bassa d'oli. Amb el sarau s'ha torpedinat la línia de flotació del govern. Val més que caigui un sol home que no pas tota la nació. Allargar artificialment l'escalfada d'un tro tan sols dóna ales als incendiaris. Toca sumar i prestigiar les cambres. Altrament, tot esdevé un campi qui pugui. Ni tan sols els mateixos presidents de les sales tenen pebrots de fer fora els cridaners.

Participaciones de loslectores

Másdebates