Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Unir el tram, la fita més important del transport a Barcelona des dels 70

Un convoy del Trambaix.

Un convoy del Trambaix. / FERRAN NADEU

Els arguments que ens ofereixen els opositors a la unió dels tramvies per la Diagonal son cada cop més estrafolaris. Primer ens deien que com que el tràfic sobre tot ve de les rodalies, millor fer un bus urbà que unir uns tramvies interurbans que passen per 9 municipis. Molt lògic. Ara ens diuen que tot i que la nostra xarxa de bus es de les més lentes d'Europa, es pot millorar moltíssim amb quatre duros enlloc de fer el tram. Ja hi ha carrils bus a la majoria de línies principals, per millorar significativament la velocitat caldrien carrils amb segregació física o vials bus, i millors sistemes de prioritat semafòrica. Això costaria molts diners i a més afectaria molt la circulació dels cotxes doncs implicaria tocar les fases semafòriques. ¿Que la queixa del tram no és justament que estorba molt els cotxes? 

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Veig molt clar el què passarà si els fem cas: quan toqui posar-se mans a l'obra amb aquestes millores del bus que ara ens venen, tornaran a donar les mateixes excuses -és que fer això és molt car, és que fer allò altre molesta molt els cotxes, és que allò no es rentable perquè la millora és molt poca- i al final s'acabarà per no fer res.

És evident que l'oposició sap que el tramvia serà un èxit espectacular, gràcies al potencial d'un transport urbà que ara per ara queda tallat a les portes del centre. El que passa es no els agrada que sigui Ada Colau que pugui anotar-se la fita d'haver fet la major millora de transport públic al centre de Barcelona desde la L5 als anys 70. 

Jo no vaig votar a la Colau, i no estic d'acord en moltes coses que fa, però penso que si en una cosa l'encerta és amb el tramvia. Espero que al final s'imposi el seny.

Participaciones de loslectores

Másdebates