Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

President Torra, retiri les seves paraules

Quim Torra, en Liubliana (Eslovenia), este viernes.

Quim Torra, en Liubliana (Eslovenia), este viernes. / ORIOL BOSCH / ACN

El nostre president Torra hauria de rectificar les seves desafortunades paraules en afirmar que Catalunya acabarà amb una ruptura dramàtica amb violència i morts com la que es va viure entre Iugoslàvia i Eslovènia els anys noranta.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Dir això d'aquesta manera tan rotunda és impropi de tot un president de Catalunya, i diria que gairebé fa mal a les consciències de la gent de pau que, sense cap dubte, som la majoria.

No és moment de sembrar odi, sinó concòrdia. No és moment d'engrescar a la gent a fer la revolució, sino de calmar als ciutadans i inculcar els valors dels que sempre n'hem estat orgullosos, no és el moment de parlar de mort i destrucció, sinó de conciliació i de diàleg. No és moment de confrontació, sinó de governar en pau per a tothom d'aquest país, no només pel 47%.

Igualment l'exconseller Comín, afegint-se al dramatisme destructiu, augura un final dramàtic a la situació catalana. O sigui, que estem avisats. Si tot això és el que ens poden oferir els nostres polítics independentistes, estem ben arreglats.

No és el que vull pel meu país, el repetir el que va passar fa més de vuitanta anys. Ja n'hem vessada massa de sang, ja hem tingut prou sofriment, prou misèria i prou violència perquè els nostres mateixos mandataris vulguin tornar per aquest camí i a més en facin una crida pública.

Espero que s'imposi el seny, i el govern espanyol i fins i tot la UE els faci veure que dir aquestes bestieses no és, de cap manera, el camí correcte. Un camí, que, la veritat, més que obrir portes en tancarà moltes. I potser definitivament. I per sobre de tot, penso que el president Torra hauria de ser valent i retirar les seves paraules, que de cap manera hauria d'haver dit. Per dignitat institucional i sobretot pensant amb la gent del país. 

Participaciones de loslectores

Másdebates