09 ago 2020

Ir a contenido

Una malalta d'esclerosi, discriminada perquè no té parella "oficial"

Josep Marqués Marmer

Plaza de aparcamiento reservada a un minusválido.

Plaza de aparcamiento reservada a un minusválido. / RICARD CUGAT

La meva estimada pateix d'esclerosi múltiple, per això el nostre vehicle és cabdal pels nostres desplaçaments. Diu la llei que les persones amb discapacitat tenen dret a l'IVA reduït al 4% per a l'adquisició d'un vehicle, i com complim tots els requisits el vam demanar, els complim tant que ja havíem gaudit d'aquest benefici anteriorment.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

L'Agència Tributària del Carmel ens l'ha denegat, perquè jo que sóc el conductor habitual del vehicle no estic casat, empadronat o inscrit al registre de parelles de fet i tot i així me l'estimo amb passió. Intento cercar la relació entre l'estat civil i la discapacitat --el cotxe va a nom de la meva parella, la factura va al seu nom i ella n'és la propietària-- i no el puc trobar, ho sento.

Dedueixo que les persones amb discapacitat sense parella 'oficial' no són discapacitades per a l'administració, diuen que som probables delinqüents i que tenim la intenció de fer frau, i com que som culpables abans de què es demostri el contrari ens hem de conformar.

No explicaré el que ens costa viure amb una discapacitat, els entrebancs i situacions que hem de superar, que aquesta denegació més que arbitrària no és justa, la llei està mal feta i no contempla la diversitat de maneres de viure que hi ha, a més de mostrar una insensibilitat que una institució no s'hauria de permetre.

Tenim documentació que acredita la discapacitat. El vehicle és propietat de la persona amb discapacitat. Cal res més? Com et poden despullar d'un dret que havies gaudit? No entenc res, o potser ho entenc tot massa bé i sento impotència i indignació.

Participaciones de loslectores

Másdebates