29 oct 2020

Ir a contenido

"Una gran majoria de la ciutadania desconfia de la Justícia"

Jaume Farrés Boada

Imagen del rey Felipe VI a su llegada a la inauguración del año judicial en el Salón de Plenos del Tribunal Supremo en Madrid.

Imagen del rey Felipe VI a su llegada a la inauguración del año judicial en el Salón de Plenos del Tribunal Supremo en Madrid. / EFE / GUILEN POOL

La marxa de l'exmonarca es deu emmarcar en la "mobilitat exterior", concepte inventat, o no, per Fátima Báñez quan Mariano Rajoy presidia el Govern espanyol. Ves per on, quina visió de futur! Doncs bé, l'hora és arribada en què el Poder Judicial i la Fiscalia demostrin que, a l'Estat espanyol, la justícia és igual per a tothom. Si desaprofiten aquesta oportunitat històrica, la seva suposada credibilitat quedarà esmicolada completament si és que algú encara tenia dubtes al respecte.

Ja fa massa temps que, per motius obvis, una gran majoria de la ciutadania desconfia de la Justícia. I no és per menys. Les hemeroteques estan farcides de resolucions que s'han dictat d'acord amb informes falsejats, aplicant lleis fetes a mida o fent interpretacions ajustades a interessos inconfessables però evidents. Atribuir-se la condició d'infal·libilitat és una fal·làcia de la qual, més tard o més d'hora, s'haurà de rendir comptes, per la qual cosa, fóra intel·ligent normalitzar unes situacions que, en general, mai s'hagueren d'haver produït si realment es creu que la justícia és cega.

Pel que fa al Govern espanyol i els partits que el sustenten, també és l'hora de posicionar-se, amb fermesa i sense ambigüitats. Un mínim d'honestedat ho reclama. Tindran el coratge suficient? Sobre l'oposició, sense comentaris; no paga la pena. Per tot plegat, acabo amb un refrany molt espanyol: "A cada cerdo le llega su San Martín".

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

Participaciones de loslectores

Másdebates