Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Un segon mandat per Ada Colau? L'esperança en el trencament de la connivència tradicional

Ada Colau, en un acto de campaña.

Ada Colau, en un acto de campaña. / EFE / ALEJANDRO GARCÍA

Es diu que fins a l'últim moment hi ha gent que no sap a qui votar. I a Barcelona, el dubte és principalment si donar o no un segon mandat a l'alcaldessa Ada Colau. Es pot analitzar des de molts criteris possibles, però jo dono molta importància a una perspectiva que m'agradaria compartir.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Per una part, hi ha candidatures que es mostren molt dures amb els més febles -només parlen d'immigrants, manters, prostitutes, ciclistes...-, responsabilitzant-los de molts dels problemes de la ciutat, però no s'atreveixen mai amb els grans poders econòmics. A mi em mereix molta més confiança qui fa tot el contrari, qui s'atreveix a plantar cara a les grans empreses que s'aprofiten de la ciutat -AGBAR, Endesa, Fomento de Construcciones y Contratas, Airbnb...-, els grans hotelers, els grans tenedors de pisos -molts d'ells bancs i fons d'inversió especulativa-, als lobbies -com el del cotxe-, etcètera, i afronten amb més complicitat els problemes dels primers.

S'ha obert una finestra d'esperança -reconeguda internacionalment- davant els grans problemes dels barcelonins i barcelonines, perquè s'ha trencat la connivència tradicional entre els responsables polítics i els sectors poderosos, acostumats a tenir bona relació amb els polítics, als que ofereixen després llocs als seus consells d'administració i als que poden trucar amb confiança perquè "són dels seus" -cal recordar el 3% i casos com el de l'hotel del Palau-.

Necessitem gent preparada, però fora d'aquests cercles de poder, que permetin a tothom fer negoci "a la ciutat", però no "amb la ciutat". I no m'importa si és federalista o independentista, l'ideal seria sumar forces i que una majoria progressista i plural posi la ciutat al servei de la gent.

Participaciones de loslectores

Másdebates