Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Un reconeixement a la tasca dels treballadors del servei d'ajuda a domicili

Una anciana con su cuidador en el paseo Sant Joan de Barcelona, en el 2011.

Una anciana con su cuidador en el paseo Sant Joan de Barcelona, en el 2011. / ALBERT BERTRAN

Ens aquest dies tan complicats, en els que el sistema sanitari es troba en el punt més alt d'usuaris i usuàries, apropant-se fins i tot a un col·lapse del servei, vull visibilitzar les treballadores i treballadors familiars del servei d'ajuda a domicili.

Entretodos

Per alguns són les "noies que vénen a netejar", per altres són "la dona que ve a passejar el meu pare", "la cuinera", "la noia de la compra" o, simplement, i per a la majoria de la població, les grans desconegudes. Des de fa tres anys sóc treballadora social del Servei d'Ajuda a Domicili de Barcelona i he tingut i tinc el plaer de poder estar amb moltes d'elles i ells. És un col·lectiu molt divers, on hi trobem perfils de tota mena: n'hi ha de més assistencials o de més socioeducatius, cada persona amb la seva lluita, amb el seu camí de vida i amb la seva manera de fer.

Des de que es va activar l'estat d'alerta, i he de puntualitzar que el nostre servei va passar dies fins a poder implementar un equip de protecció individual una mica més adient per poder fer front a la pandèmia (mascaretes per atendre a les persones dependents), encara no he trobat un sol treballador/a familiar sense ganes d'ajudar, sense ganes d'arribar a totes les persones que ho necessitin i a les seves famílies. Totes i cada una d'elles han mostrat i continuen mostrant molta força, dia rere dia, quan surten al carrer a fer, molts cops, les tasques que potser ni els propis fills es veuen amb cor de realitzar. Amb valentia, caràcter i persistència, discretes i invisibles per a molts, essencials per a molts altres.

No volen aplaudiments, perquè mai els han tingut, però sí que se les reconegui i que se'ls doni veu, ja que tenen un empoderament que, sens dubte, enamora.

Participaciones de loslectores

Másdebates