Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

No al Treball de Recerca al batxillerat

Examen de selectividad en la Universidad de Zaragoza, en una imagen de archivo.

Examen de selectividad en la Universidad de Zaragoza, en una imagen de archivo. / EFE / JAVIER CEBOLLADA

Imagina tenir una infinitat d'exàmens. Imagina tenir una infinitat d'exàmens i que, a sobre, haguessis de dur a terme un treball semblant quasi gairebé a una tesi doctoral. Imagina tenir com a horitzó la selectivitat o uns trimestrals i, de fons, aquest treball. Un treball que no s'acaba en dos dies sinó al qual l'has de dedicar hores i hores. Fer part pràctica i part teòrica. Mínim 60 pàgines.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Aquesta és la situació que vivim molts alumnes de Catalunya; ens veiem desbordats a causa del volum de feina i a la rapidesa amb què avança el curs, al qual s'afegeix el popularment conegut com a 'TR'. Però el que ens hauríem de preguntar és si realment és just. Si hi ha igualtat respecte a la resta del territori espanyol. 

Som l'única comunitat autònoma que fa aquest treball, un treball que pot afectar a la nostra nota final (fins i tot negativament, ja que fa mitjana amb el curs) i que acaba perjudicant tard o d'hora al nostre rendiment. Perquè, si a un atleta li poses una cursa de 12 obstacles i a un altre una de 5, encara que sigui la mateixa distància, qui acabarà esgotat? La resposta és clara. 

També és clara, per a mi, la resposta de si hi ha igualtat. No. Un 'no' tan rotund com el que haurien de donar les institucions a aquest treball d'una vegada per totes.

Participaciones de loslectores

Másdebates