Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Un company d'Altafulla amb una gran iniciativa: el lleure al balcó

Vecinos de L’Hospitalet de Llobregat salen a sus balcones y ventanas a aplaudir a los sanitarios, el pasado 29 de marzo.

Vecinos de L’Hospitalet de Llobregat salen a sus balcones y ventanas a aplaudir a los sanitarios, el pasado 29 de marzo. / EFE / TONI ALBIR

Nosaltres, els que ens dediquem al món del lleure, l'educació no formal, estem vivint professionalment un confinament una mica dur. Els ertos i el fet de classificar la nostra professió com a no essencial ens ha dut a la majoria, sinó a tots, a quedar-nos sense feina. Però això no ens atura. Hi ha molts esplais fent 'reptes' setmanals en virtualitat i també grans empreses que s'ho maneguen per fer colònies o vídeos divertits a través de les xarxes perquè arribi l'alegria a tots els infants.

Entretodos

Com moltes professions, la nostra és especialment vocacional. Als casals, colònies, esplais, caus, menjadors, extraescolars i molts altres serveis, ens cuidem sempre de que els infants i joves aprenguin i entrin en un món màgic on l'autoconeixement, l'esperit crític, el respecte, l'amistat i molts altres valors formin part d'aquestes petites i meravelloses persones. Per això mateix, avui més que mai, l'optimisme i la germanor que el lleure ens ensenya és essencial, i ho serà quan recuperem la normalitat.

Una de les últimes iniciatives ha estat el lleure al balcó. Al petit poble d'Altafulla, Tarragona, un conegut company de professió ha proposat als veïns i veïnes de sortir al balcó i terrasses per oferir concerts infantils, on tots els infants han sigut partícips. Però no satisfet en fer cantar i ballar als petits del barri, els ha fet participar en jocs de coordinació i psicomotricitat des de les seves respectives llars. Així doncs, noves iniciatives de lleure sorgeixen, s'adapten i evolucionen. Esperem que quan tot això acabi, ens puguem retrobar en els nostres espais, parlem dels canvis i del que hem après durant tot aquest temps per seguir fent la nostra meravellosa feina, juntament amb les petites persones que demà canviaran el món.

Participaciones de loslectores

Másdebates