Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

El tret per la culata dels partits de dretes

Manifestación de las derechas en la plaza de Colón de Madrid

Manifestación de las derechas en la plaza de Colón de Madrid / REUTERS / SERGIO PÉREZ

Seguint amb la tradició de ridículs històrics del Regne d'Espanya, la manifestació en què suposadament es defensaria la sacrosanta unitat del país i la convocatòria d'eleccions immediates, culpant a Pedro Sánchez d'altra traïció, ha estat un fracàs en termes absoluts. Com sempre passa en aquests casos, les xifres d'assistents varien considerablement en funció del color del cristall amb què es mira.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

La quantificació va des de els 45.000 assistents, màxima quantitat facilitada per les autoritats de Madrid, fins els 200.000, segons els organitzadors. Suposem que aquesta darrera és la quantitat real. Reflexió: en un país de 47 milions d'habitants, només 200.000 es manifesten defensant els arguments al principi esmentats, que en el fons no són altres que la por de perdre la colònia catalana? Vostès s'han adonat, tot i admeten els millors números possibles, de la ridiculesa de la seva capacitat de mobilització? Amb aquests números es creuen de debò legitimats per deslegitimar allò que demanen els catalans? Sí, sí, els catalans... No s'escandalitzin ni s'alterin. Aquí ningú ha prohibit a ningú posar una papereta amb un 'no' en una urna. Quan es crida a votar, es crida a votar tothom, i qui no vota es perquè no vol i, per tant, s'absté, donant conseqüentment per bo el resultat final.

Escoltin, senyors de la bandereta espanyola, aquí a Catalunya som 7 milions d'habitants i no sé si s'han adonat, però portem anys manifestant-nos cada any demanant el dret a l'autodeterminació. I any rere any, la Diagonal, la Gran Via, el carrer Aragó, la Meridiana o qualsevol altra via principal s'omple amb un milió d'ànimes. 47 milions: 200.000 manifestants (sent generosos). 7 milions: un milió de manifestants (cada any).

Escoltin de nou. Sí, sí, escoltin. Repeteixo: de veritat es creuen legitimats amb aquesta ridiculesa, tenir prou poder ètic i moral per deslegitimar a les munions de ciutadans que cada 11 de setembre es manifesten? Quantes vegades han arreplegat més d'un grapat de persones favorables a la unitat d'Espanya a Catalunya? Quantes vegades s'han manifestat a Barcelona un milió de persones defensant la constitució espanyola? M'ho poden dir? No s'hi val argumentar que ja han votat a Ciutadans. Va, responguin. Estic esperant, amics espanyols.

Participaciones de loslectores

Másdebates