Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Trenquem d'una vegada el sostre de vidre"

Alexia Putellas ofrece el Balón de Oro en el estadio de La Cartuja de Sevilla antes del España-Escocia.

Alexia Putellas ofrece el Balón de Oro en el estadio de La Cartuja de Sevilla antes del España-Escocia. / @SeFutbolFem

Amb freqüència s’utilitza el terme 'sostre de vidre' en relació a la persistència de situacions de desigualtat de gènere que es donen en múltiples sectors de la societat. Les dones, pel simple fe de ser-ho, pateixen una doble discriminació: la directiva i la salarial.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Succeeix en àmbits empresarials, acadèmics, judicials i artístics. Es tracta de la barrera invisible que impedeix o dificulta l’ascens de les dones en la seva carrera professional. Cada cop però, aquest sostre de vidre presenta més esquerdes. La darrera l’hem viscuda en el camp de l’esport, més concretament del futbol femení.

No fa gaire la pràctica del futbol estava mal vista en les noies. Tota mena de fal·làcies i despropòsits van aconseguir aixecar un mur d’incomprensió, quan no de menyspreu, vers les noies que s’atrevien a jugar a futbol amb els nois a l’hora del pati en les escoles.

El reconeixement que ha rebut Alexia Putellas és el triomf d’una generació que va lluitar i encara lluita per tal que es reconegui el dret a practicar el futbol en igualtat de condicions amb els homes. Ara és la Federació qui ha d’acabar reblant el clau i trencant d’una vegada aquest sostre de vidre.

Participaciones de loslectores

Másdebates