Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"És complicat educar en un context on qui trenca les normes en benefici particular és més valorat que qui les defensa"

Jóvenes se concentran en Can Batlló el 5 de enero tras la agresión.

Jóvenes se concentran en Can Batlló el 5 de enero tras la agresión. / Sergi Conesa

Treballar amb joves és sinònim de viure en estat de canvi, però tot i viure en un profund procés dinàmic hi ha factors que no s'alteren, tal com la idealització de grans subjectes i personatges públics, que esdevé tot un clàssic, ja que l'oci i l'entreteniment són elements essencials en una societat de comunicació i consum. El fet destacable apareix quan un personatge objecte de devoció demostra una actitud marcada únicament pel seu benefici personal; on indirectament, però no involuntàriament, genera una lliçó als seus seguidors.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Com a membre de la comunitat educativa sorprèn la ràpida acceptació de conductes que trenquen amb els valors d'esforç i solidaritat que es treballen per tal de suprimir les desigualtats existents; elements que tothom reclama, però ningú defensa. Una de les eines claus per la confecció de la maduresa recau sobre el reconeixement d'un bé comú, que és l'Estat, però en aquests casos la idea de participació col·lectiva esdevé difosa per una població que viu en un món idíl·lic on totes les seves demandes són satisfetes mentre la manca de consciència de pertinença a una comunitat perd terreny envers l'individualisme extrem i l'acceptació de les desigualtats mentre es creu pertànyer a una classe acomodada.

Hi ha qui es defensa al·legant que el seu comportament és una conseqüència lògica fruit d'un assetjament injustificat per part del poder públic, del qual no dubten a establir una similitud amb una persecució criminal; però obliden que tots som criminals quan es parla d'implicació social, demostrant amb aquestes paraules un gran egocentrisme i una gran carència de responsabilitat, en un context el nivell de vida que no fa sinó empitjorar, mentre que al carrer només se sent: "Jo faria el mateix".

És complicat educar en un context on la persona que trenca les normes en benefici particular és més valorada que aquella que les defensa, una idea que porta a la reflexió sobre la pauta de vida que volem crear pel futur.

Participaciones de loslectores

Másdebates