Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Tothom hauria de tenir les mateixes oportunitats per accedir a la preinscripció escolar

La llei catalana d’educació a l’article 4 referent a l’accés al sistema educatiu diu: “Tothom té dret a accedir en condicions d'igualtat al sistema educatiu” (punt 1) i “El Govern ha de garantir el dret a l'elecció de centre” (punt 2). Un cant al sol.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Moltes famílies que estan fent la sol·licitud de preinscripció per als seus fills entraran en un veritable joc d'atzar per assegurar el que la llei en teoria els garanteix, el dret a triar responsablement el centre escolar que consideren més adequat per a l’educació dels fills. L’origen del problema és la gran demanda concentrada en un reduït nombre d’escoles (concertats catòlics o públics amb baixa taxa d'immigració). L'angoixa està assegurada, a cap pare o mare li agrada  posar el futur dels fills en mans de la fortuna.

L’administració ho podria arreglar? És evident que hi ha centres d’alta demanda on clarament es podrien augmentar les places obrint noves línies. Diu la llei que tothom té dret a accedir en condicions d'igualtat al sistema educatiu. Doncs bé, l’administració estableix un criteri que sembla vulnerar aquesta premissa al sobre puntuar els nens que són fills de pares ex alumnes del centre. En massa casos aquests "fills de" concorreran amb avantatge en aquest procés de preinscripció i eludiran el temut sorteig. Si ens hi fixem, aquests "fills de" solen pertànyer a “famílies del municipi de tota la vida". Els fills de famílies nouvingudes al municipi patiran aquesta manca d'igualtat per raó de la procedència dels seus pares.

Participaciones de loslectores

Másdebates