Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Onada de robatoris al Maresme

Los Mossos siguen de lejos la concentración de los CDR en la AP-7.

Los Mossos siguen de lejos la concentración de los CDR en la AP-7. / Mar Rovira / ACN

Darrerament patim una onada de robatoris a la zona del Maresme. Segons fonts de la policia municipal i Mossos d’Esquadra és normal en aquesta època de l’any abans de Nadal. Hi ha gent que ve a “treballar”, diuen.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Quan truquem per sol·licitar una patrulla de policia ens diuen que no tenen prou efectius i que fan el que poden. En donem fe. En cap dels robatoris s’ha aconseguit enxampar els lladres. Però què passa si l’enganxen? Doncs res. El detenen, obren expedient i al carrer. Demà ja hi pot tornar. I hi torna.

Què hem de fer els ciutadans? Què hem de demanar i a qui? Demanem i exigim més efectius per combatre aquests robatoris, però el més important és resoldre el tema legal.

És inadmissible que un lladre entri en una propietat privada i si l’enganxes dins no el puguis tocar perquè la llei el protegeix. És inadmissible que si la policia l’enxampa dins, surti l’endemà i torni a actuar perquè el marge que els concedeix el codi penal els ho permet. És inadmissible que una mateixa casa pateixi dos, tres, quatre i cinc intents de robatori en menys d’un mes i no passi res de res. És inadmissible que els propis veïns hagin d’organitzar-se per fer batudes nocturnes, només perquè “vegin que estem pendents”, perquè no se’ls pot tocar si no volem conseqüències legals, que per altra banda, els lladres no tenen.

És molt trist que estiguem tan i tan desemparats. Ajudar a la gent que té necessitat, sí. Amb el que calgui i quan faci falta. Ser solidari, també. Però ser bona persona no hauria de voler dir el mateix que ser tonto i deixar-nos prendre el pèl, les joies i els diners. Malauradament això és el que està passant.

Quan actuarà la justícia? Què espera? No diuen que és millor prevenir? Els veïns ja ho fem. Posem alarmes als domicilis, posem reixes, fem batudes, la policia ve, inspecciona, envia a la científica. Què fa la justícia? Res de res.

Participaciones de loslectores

Másdebates