Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Tinguem el seny català que ens caracteritza per negociar amb l'Estat"

Francesc Buixeda Cabré

L'independentisme està en el seu pitjor moment amb la discussió provocada (sembla ser) pels fugitius a Waterloo, per un costat, i pels engarjolats, per l'altre. Sánchez per aconseguir la Moncloa va negociar amb ERC. Els deutes reconeguts, que ha d'anar tornant, l'obliguen a acords importants a adoptar, entre ells el pressupost com a prioritari.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

L'enfrontament entre ERC i JxCat es fa cada cop més evident. La darrera és la posició de Torra, que com si fos en època col·legial -perquè no ha participat en la negociació amb l'Estat- ara se li acut (a ell o per indicació de Waterloo) que per tirar endavant la taula de negociació cal un "relator". Tornem-hi!

Una taula negociadora en què es podia parlar de tot, sense ratlles vermelles. Ara, surt Puigdemont i posa condicions sense haver entrat ni tan sols a concretar qui en formarà part. És la manera d'aturar-ho i justificar el victimisme independentista, venent la moto als correligionaris, eludint com sempre la culpa de la situació.

Sobiranistes: no creieu que això és com "la cançó de l'enfadós". La gent està farta de sentir les mateixes raons? Cal replantejar-se la situació i valorar el que s'ha aconseguit fins ara, adoptant la posició negociadora que sembla ben plantejada amb dues parts. Primerament fent allò que diu "si no pots amb l'enemic, uneix-te a ell", i llavors, comença la negociació. El benestar dels catalans és una prioritat. Més endavant, si les circumstàncies ho aconsellen, es continua parlant.

Les separacions matrimonials són complicades i comporten danys col·laterals. En aquest cas, la separació d'una petita regió amb la resta de l'Estat seria molt més greu. Seny català, que ens caracteritza, si us plau!

Participaciones de loslectores

Másdebates