05 jun 2020

Ir a contenido

Els perills de circular per Barcelona

Rafel Arimon

Ciclistas por el carril bici de paseo de Sant Joan.

Ciclistas por el carril bici de paseo de Sant Joan. / DANNY CAMINAL

A molts carrers de l'Eixample, entre el carril bici i el carril o els carrils per on circulen els vehicles de motor, hi ha un carril de cotxes estacionats. Quan cal fer un gir, si has de fer-lo passant per davant d'aquest carril de vehicles, pot resultar molt complicat veure si un patí elèctric, bicicleta, etcètera, està circulant al teu costat o un pèl més enrera.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

Quan és de nit a més, si no porten llums (que molt pocs les porten) pots, fàcilment, passar-los pel damunt. Això, quan les bicicletes, els patins, etcètera circulen per on tenen marcat (des de l'1 de gener del 2019, les andròmines elèctriques no poden circular ni per les voreres ni per on circulen els vehicles (les bicicletes sí), i menys travessar per no està indicat ni permès fer-ho. Ni girar carrers o creuar-los, sense respectar senyals ni semàfors, això en cap cas, i passa, passa centenars de vegades a cada carrer, cada dia.

Si parlem de com creuen, per on circulen i els senyals que no respecten, la conducció es converteix en una mena de videojoc que no té res de virtual, en el que cal evitar danys físics o materials rellevants. Moltes d'aquestes persones que circulen amb les noves andròmines, bicicletes, bicicletes elèctriques, etcètera no tenen el mínim coneixement de seguretat viària que caldria exigir per circular amb un vehicle, el que sigui, per una zona urbana. Tampoc se'ls mira ni revisa l'estat físic ni visual, ni cap de les habilitats que cal tenir per circular en espais públics.

Qui no ha vist més d'un cop i de dos, persones que circulen amb aquests nous vehicles contra direcció! Sí, senyors, contra direcció!

Participaciones de loslectores

Másdebates