Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Tinc 21 anys i encara avui segueixo lluitant contra els símptomes persistents de la covid-19"

Una médica y un paciente de la Unidad de Covid Persistente de Can Ruti, en Badalona.

Una médica y un paciente de la Unidad de Covid Persistente de Can Ruti, en Badalona.

És una realitat, la covid-19 va afectar greument a gran part de la població. Sembla que la histèria col·lectiva de la pandèmia del 2020 ja ha quedat enrere, però no per tothom. M'agradaria posar de manifest la lluita contínua contra els efectes del virus. Jo mateixa, una noia de 21 anys, vaig patir la covid-19 fa gairebé tres anys. Tot i que vaig acabar superant la fase aguda de la malaltia, avui dia encara continuo lidiant amb una llarga llista de símptomes: fatiga extrema, marejos, dolor muscular o malestar crònic són només alguns d'ells, tots coneguts com a síndrome poscovid o covid persistent.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Existeix una necessitat real d'invertir tant en investigació com en tractaments per combatre les seqüeles a llarg termini. La comunitat mèdica i científica ja treballa per millorar la qualitat de vida d'aquests pacients, fins i tot diferents hospitals han liderat campanyes i creat unitats especialitzades, però no és suficient.

És essencial destinar més recursos per poder facilitar i garantir l'atenció física i psicològica de tots aquells que continuem lluitant contra la malaltia. Demanem i esperem amb urgència que es reconegui la gravetat del problema i que aviat es brindin solucions efectives.

Participaciones de loslectores

Másdebates