Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Sovint el temps d'anar en transport públic triplica el del transport privat"

Un tren de Rodalies, en la zona de Bellvitge (L’Hospitalet de Llobregat), el pasado 27 de enero

Un tren de Rodalies, en la zona de Bellvitge (L’Hospitalet de Llobregat), el pasado 27 de enero / Jordi Cotrina

Alguns polítics haurien de callar quan parlen d'un transport públic que ni hi és ni se l'espera ni arriba a molts llocs (caldrien dècades d'inversió per solucionar algunes coses, només algunes). A part que les necessitats són tant de transport públic com de privat: el país creix i cada cop hi ha més gent que, a més, és expulsada de Barcelona.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Exemples: La línia de FGC Anoia i Bages: 60 km, 1 hora 30 minuts, velocitat comercial: 40 km/h. Sembla més un trenet turístic (com la línia de La Pobla) que un servei per als ciutadans, quasi velocitat de bicicleta. Regionals Renfe, Lleida-Barcelona: 150 km, tres hores, velocitat comercial 50 km/h, a part d'horaris impossibles. Rodalies Renfe Calella-Barcelona: 45 km, 1 hora 5 minuts, velocitat comercial 42 km/h i parades cada un, dos o tres kilòmetres. Travessar Barcelona amb Rodalies: 30 minuts..

I no parlem de la poca fiabilitat, d'enllaços, de preus, del temps que suposa agafar més d'un transport, dels retards, de l'incivisme, etcètera, etcètera.

El transport públic, en la majoria de casos, si ho comptem tot, triplica el temps del transport privat com a mínim. Sense comentaris.

Participaciones de loslectores

Másdebates