Mercat del Llibre Dominical de Sant Antoni: "De res ha servit fer bé la feina"

Mercat del Llibre Dominical de Sant Antoni: "De res ha servit fer bé la feina"

Javier Selva

L’Associació Professional del Mercat del Llibre Dominical de Sant Antoni vol manifestar la seva inquietud i malestar a conseqüència de la Resolució SLT/1/2021 i les seves pròrrogues que han obligat el nostre Mercat a tancar totalment des del diumenge 10 de gener, sense que s’hagi tingut en compte l’excepcionalitat del nostre comerç, que només obre els diumenges al matí, amb el perjudici que suposa a les més de 100 famílies que depenen del Mercat.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

El Mercat del Llibre Dominical de Sant Antoni és un mercat a l’aire lliure, ben ventilat, amb marquesines independents de menys de 400 m2. El passat 28 de juny de 2020, després d’un tancament de gairebé quatre mesos (el més llarg en l’àmbit del comerç), conscients que el més important és la seguretat de tots, vam tornar a obrir amb un pla de mesures i control d’aforament aprovat pel Procicat que ha estat un èxit, atès que al llarg dels darrers sis mesos s’ha pogut garantir el compliment de les mesures, sense que s’hagi produït cap incidència, convertint el Mercat Dominical en un espai de cultura segura.

Malgrat que el dispositiu de control d’aforament va suposar una baixada de l’afluència de més d’un 30% dels visitants, ja que es va limitar l’entrada per garantir un distanciament de dos metres (en lloc dels 1,5 metres que oficialment es demanaven), no vam elevar mai cap queixa per aquest motiu. També, ens vam veure especialment afectats pels confinaments perimetrals de cap de setmana, perquè un bon percentatge dels nostres visitants habituals prové de l’àrea que envolta la ciutat de Barcelona.

De res ha servit fer bé la feina, perquè al final ens veiem abocats al tancament sense que per part de les administracions es valori aquest bon treball i l’excepcionalitat d’un mercat com el nostre, que només obre els diumenges. De res ha servit, tampoc, que el setembre de 2020, per fi, la cultura fos declarada bé essencial per la Generalitat de Catalunya. Aquesta declaració ha quedat en paper mullat.

Participaciones de loslectores

Másdebates