Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

També hi ha "influencers" en Filosofia

Alumnos de la facultad de Filosofía de la Universitat de Barcelona, durante una clase.

Alumnos de la facultad de Filosofía de la Universitat de Barcelona, durante una clase. / ALBERT BERTRAN

Estem preocupats per la globalització; ens espanta el poder de les xarxes digitals; ens sentim vigilats per la digitalització massiva.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Però, sigui com sigui, totes les societats han tingut influencers. Viquipèdia els defineix com a "persones que compten amb certa credibilitat sobre un tema concret i que, per la seva presència en xarxes socials, poden arribar a convertir-se en un referent essencial". Potser mai ningú s’hauria pensat que passés ara, en Filosofia, al nivell acadèmic.

Deixant de banda si és positiu o negatiu, si és un pas cap a l’excel·lència o pot conduir a la mediocritat, alguns canals com 'Academia Play', 'Unboxing Philosophy' o 'Filoselectivitat', estan alterant la manera de repassar, aclarir i consultar filosofia de molts dels nostres joves.

M’ha alegrat saber que aquest dimecres 15 de maig, la Lluna Pineda  -creadora de filoselectivitat.cat- va exposar la seva experiència a Girona. Ella té clips amb gairebé mig milió de visites -com el de Nietzsche- o amb més de 300.000 -com els de Descartes o Locke-, i en el terreny del pensament, això no és cap broma. El fet de comptar amb 26.000 de seguidors al seu canal és tot un rècord.

La Filosofia és viva, els joves s’hi interessen: aquests dies, a Girona, no només estem de sort per Temps de Flors sinó també pel que fa al pensament i l’educació.

Participaciones de loslectores

Másdebates